Prohlášení předsedy představenstva klubu Jiřího Šimáně | SK Slavia Praha
Více

Prohlášení předsedy představenstva klubu Jiřího Šimáně

Přečtěte si prohlášení předsedy představenstva SK Slavia Praha - fotbal a.s.:
Vážení členové klubu, vážení fanoušci, 

rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil.

Mému rozhodnutí předcházela několikaměsíční snaha o nastavení standardního řízení klubu, do kterého kromě jiného patří i věcná, srozumitelná a klub nezatěžující komunikace. Vím, že kompromis je v případě více než jednoho akcionáře v mnoha případech nutný, nikdy by se však z mého pohledu nemělo jednat o rezignaci na principy jednání a řízení, kterým věříte, jsou úspěšné a společnost je od vás ve vaší pozici nejen očekává, ale i
vyžaduje.

Nenaplnění tohoto očekávání by pro mne bylo v případě Slavie, přes všechny zcela jistě zásadnější kapitoly mého života, možná vůbec nejbolestivější. Proto jsem se za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, nemohl rozhodnout jinak. Také rozdílné názory na řízení a úlohu klubového managementu sehrály v mém rozhodnutí zásadní roli.

Chtěl bych CEFC poděkovat za to, že se společně se mnou ujala úkolu vyvést Slavii z krize a projekt podpořila. Myslím, že cíl, který tím sledovala,
byl naplněn.

Slavia má před sebou v současné době řadu zásadních rozhodnutí, které musí učinit v řádu několika týdnů a které ovlivní její další směřování. Jsem připraven ji v tom pomoci, řešení mám připravena.

Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií. Je nemožné na to zapomenout. Věřím, že vyvedením Slavie z hluboké krize jsem splnil svoji povinnost vůči klubu i mému otci, který pro Slavii dýchal.

Jiří Šimáně

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články