První zimní posila: Do Slavie přichází Josef Hušbauer! | SK Slavia Praha
Více

První zimní posila: Do Slavie přichází Josef Hušbauer!

PRAHA – Slavia získala první zimní posilu. Do klubu přichází záložník Josef Hušbauer ze Sparty. Se Slavií podepsal smlouvu do 30. června 2019.
„Doufám, že opět nastartuji svou kariéru. Věřím, že ve Slavii příležitost chytnu a bude se mi dařit. Chtěl bych Slavii pomoci hrát poháry, protože věřím, že na to má,“ říká ke svému příchodu střední záložník.

Jak bere devítinásobný český reprezentant přestup ze Sparty do Slavie? „Jsou to velcí rivalové, ale já to beru tak, že přišla nabídka ze Slavie, která chce hrát určitě vysoko. Takže pro mě nebylo co řešit,“ má jasno novopečený slávista. 

„Jsem moc rád, že se nám povedlo dotáhnout příchod první zimní posily. Josef Hušbauer má v sobě potenciál, který náš tým ve středu hřiště potřebuje. Věřím, že bude pro Slavii platnou posilou a pomůže týmu,“ uvedl generální ředitel klubu David Trunda.

Z prvního zimního příchodu má radost také trenér Dušan Uhrin. „Josef Hušbauer je kvalitní ofenzivní hráč. Měl velmi vydařenou sezonu, kdy dal v lize osmnáct gólů a celkově má na svém kontě 40 ligových branek, což je na záložníka hodně. Já pevně věřím, že nám pomůže," komentuje slávistický trenér.

Střední záložník Josef Hušbauer se narodil 16. března 1990. Je odchovancem Sparty. Svůj ligový debut si ovšem v létě 2008 odbyl v dresu jiného pražského týmu – Viktorky Žižkov. Ta tehdy podlehla Plzni 2:3. Žižkovský klub na konci sezony sice sestoupil do druhé ligy, Hušbauer ale na začátku ročníku přestoupil do Příbrami, kde se dočkal i své první ligové branky. Příbram i díky jeho hlavičce porazila Slovácko 2:0.

Následovalo stěhování do Ostravy, kde v sezoně 2010/2011 nastupoval v dresu Baníku, až se v létě 2011 vrátil zpět na Spartu, kde se postupně vypracoval v oporu týmu a reprezentanta. V lednu 2015 odešel na hostování do italského prvoligového celku Cagliari Calcio, vrátil se ale zpět do Prahy. V podzimní části Synot ligy se prosadil jednou, a to do sítě Olomouce.

Střelecký potenciál ale nepochybně má. Vždyť si v sezoně 2013/2014 tehdy čtyřiadvacetiletý záložník vystřílel korunu pro nejlepšího ligového kanonýra. S 18 trefami na svém kontě byl navíc zvolen nejlepším hráčem ligy a se Spartou získal jak ligový titul, tak pohár. Josef Hušbauer má za sebou také zkušenosti s mezinárodními zápasy, a to nejen v evropských soutěžích, ale také v reprezentačním dresu.

Posledním transferem mezi oběma pražskými „S“ byl příchod Simona Deliho, který se pevně zabydlel na postu stopera v sestavě sešívaných.

Josef Hušbauer zdraví slávisty z New Yorku a přeje si úspěšnou společnou budoucnost: 

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články