Radek Černý podepsal ve Slavii roční smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Radek Černý podepsal ve Slavii roční smlouvu

PRAHA/EDEN – Radek Černý se po více než osmi letech vrací do svého mateřského klubu. Ve Slavii podepsal devětatřicetiletý brankář roční smlouvu.
„Jsme velice rádi, že se Radkův příchod podařilo zrealizovat, v kontaktu jsme byli od začátku tohoto roku. S příchodem Radka Slavia získala zkušeného brankáře, který má Slavii stále co dát a podle potřeby jí může kdykoliv pomoci,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

„S rodinou jsme se vrátili zpátky do Česka, takže jsem samozřejmě řešil, jestli budu pokračovat ve fotbalové kariéře. A tím, že Slavia měla zájem mě angažovat, bylo mé rozhodování o mnoho jednodušší,“ popsal Radek Černý, který se ke Slavii připojil před odjezdem A-týmu na soustředění do Rakouska.

„Chtěl jsem především sám na sobě zjistit, zda jsem vůbec schopný týmu prospět a pomoci mu. Atmosféra ve Slavii na mě působí velice pozitivně, takže z mého hlediska nebylo co řešit. Už když jsem odjel na soustředění, tak jsem se víceméně rozhodl, že se pokusím dál pokračovat v kariéře, alespoň ještě na jednu sezonu,“ doplnil Radek Černý, který ve Slavii vytvoří spolu s Kamilem Čontofalským zkušený brankářský tandem.

Radek Černý se narodil 18. února 1974. Je odchovancem Slavie, v Česku působil ale i v Českých Budějovicích, Poštorné a Chebu. Do Edenu se vrátil po titulu v sezoně 1995/1996. Za první tým odehrál v letech 1996 až 2005 celkem 362 zápasů, z toho 171 v lize. Se Slavií třikrát vyhrál domácí pohár (Pohár ČMFS – 1997, 1999 a 2002).

Na podzim 2004 odehrál všechna ligová utkání, v lednu následujícího roku pak miláček tribun odešel do anglického Tottenhamu. Tam se na přelomu let 2007 a 2008 stal gólmanskou jedničkou, v únoru 2008 se představil opět na Slavii v zápase Poháru UEFA. V létě stejného roku potom přestoupil do Queens Park Rangers.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články