Realizační tým áčka kompletní | SK Slavia Praha
Více

Realizační tým áčka kompletní

PRAHA/EDEN - Složení realizačního týmu áčka Slavie je kompletní. Trenér Petrouš bude mít za asistenta Iva Knoflíčka, dalším asistentem a zároveň trenérem brankářů je Juraj Šimurka. Na pozici kondičního trenéra přichází Pavel Čvančara.

„Michal Petrouš si vybral svůj realizační tým. Aby Slavia splňovala předpisy FAČR, jeden z asistentů musí být držitelem UEFA profilicence, což splňuje právě Juraj Šimurka,“ vysvětlil situaci okolo asistentů sportovní ředitel Slavie a člen představenstva Miroslav Držmíšek.

„Další kroky ohledně složení realizačních týmů juniorky a dorostů budou následovat do konce tohoto týdne,“ doplnil sportovní ředitel Slavie. 

„Prvním asistentem bude Ivoš Knoflíček. S Pavlem Čvančarou jsem pracoval v juniorce, znám ho velmi dobře. Věřím, že dobrá spolupráce bude fungovat i v áčku,“ uvedl trenér Slavie Michal Petrouš. O brankáře se bude starat Juraj Šimurka.

„Já jsem byl jediný s profilicencí, proto jsme tento problém museli řešit,“ okomentoval trenér Petrouš. „Přišel Juraj Šimurka, který se vrací z angažmá v Saudské Arábii, kde byl s Karlem Jarolímem,“ dodal trenér Petrouš.

Ivo Knoflíček se narodil 23. února 1962, v minulém roce tak oslavil své padesátiny. Ve Slavii hrál v letech 1981-1988 a 1994-95. Je posledním slávistou, který získal korunu pro krále ligových střelců, v sezóně 1984/85 vstřelil 21 branek. Slavii zůstal věrný i po konci své aktivní kariéry a dlouhou dobu působil jako asistent trenéra B-týmu a juniorky. Na jaře 2013 přišel jako asistent trenéra Michala Petrouše k A-týmu.

Juraj Šimurka se narodil 10. května 1961 v Trenčíně. Svou premiéru v československé lize si bývalý brankář připsal v sezoně 1981/1982 v dresu Petržalky. Už po roce ale Šimurka zamířil do Edenu, ve slávistické brance strávil šest let a byl spoluhráčem mimo jiné Iva Knoflíčka. V roce 1988 odešel do Brna, následovala ještě angažmá v Bohemians a na Žižkově. Ve Slavii si Šimurka připsal celkem 143 zápasů, z toho 52 zápasů ligových. Šimurka začal po ukončení hráčské kariéry tu trenérskou jako asistent právě Žižkově. Jako hlavní trenér vedl Juraj Šimurka postupně Krč, Xaverov, Žilinu a Hradec Králové. Ve Spartě Krč působil také jako sportovní ředitel. V létě 2011 odešel Šimurka spolu s Karlem Jarolímem do Saudské Arábie. V tehdejším týmu Karla Jarolíma Al Ahlí Džidda měl Šimurka na starosti brankáře a nejinak tomu bude i v Edenu.

Pavel Čvančara se narodil 15. března 1989. Aktivní fotbalovou kariéru musel přerušit kvůli vážnému zranění, poté se věnoval kulturistice a boxu. Před příchodem do Edenu působil jako kondiční metodik ve Viktorii Plzeň, od roku 2011 pak jako asistent trenéra Slavie U14 a kondiční trenér mládeže. Na stejné pozici působil v uplynulé sezóně u juniorky, kde spolupracoval s Michalem Petroušem a Ivo Knoflíčkem.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články