Rekordní účast na slávistickém náboru | SK Slavia Praha
Více

Rekordní účast na slávistickém náboru

PRAH/EDEN – Rekordních 107 dětí se zúčastnilo úterního náboru do mládežnických týmů Slavie. Na nábor dohlíželi hráči A–týmu Michal Frydrych a Jiří Bílek, kteří měli také možnost vyzkoušet si trénování nejmenších fotbalistů.

Slavia se snaží dětem ukázat cestu ke sportu, nejen k fotbalu. Proto se dopoledne slávističtí trenéři věnovali dětem z mateřských školek, které si přišly zasportovat na dětskou olympiádu. „Přišli za námi kluci a holky z MŠ Vladivostocká, U Vršovického nádraží a Bajkalská. Pro příchozích 70 dětí jsme připravili několik her a soutěží. Děti si odnesly kromě zážitků i drobné odměny a lístky na utkání našeho A–týmu. Největší odměnou pro naše trenéry byl nespočet úsměvů na tvářích dětí,“ popsal průběh sportovního dopoledne šéftrenér přípravek Jiří Janeček.

Na odpolední výběr nových talentů do slávistických týmů mohly přijít děti ročníku 2006 a mladší. Právě ty nejmladší ročníku 2011 budou tvořit nový mládežnický tým Slavie. „Tento tým trénuje dvakrát týdně pod trenérem Pavlem Bušou. Pro mladší děti narozené v roce 2012 a 2013 máme slávistickou školičku,“ popisuje sekretář přípravek Michal Novák.

Michal Novák, trenér U11, byl pozitivně překvapen vysokou účastí dětí. „Spokojenost je veliká, oproti minulým náborům je to obrovský nárůst. Evidujeme celkem 107 dětí, což předčilo naše očekávání. Děti byly rozděleny podle ročníku narození a trenéři našich mládežnických týmů, do kterých věkově spadají, si je vyzkoušeli na různých stanovištích. Jednalo se o pohybové záležitosti nebo přímo cvičení s míčem.“ Nadšený vysokou účastí byl i Jiří Janeček. „Všichni trenéři jsme měli velkou radost z rekordního počtu příchozích dětí. Je skvělé, že se naše slávistická rodina opět rozrostla, protože spolu jsme silnější.“

Vysoká účast překvapila Jiřího Bílka: „Nečekal jsem, že přijde tolik dětí, protože dnešní doba nabízí spoustu jiných aktivit, o to víc jsem byl překvapen. Jsou to šikovní kluci, jde vidět, že to směřuje správným směrem.“ Náš stoper zavzpomínal na své fotbalové začátky. „Vzpomínám si, že jsme ve školce hrávali fotbálek na takovém plácku. Pak mě jednou táta vzal na trénink a už jsem u fotbalu zůstal.“

Jiří Bílek studuje trenérskou licenci a také už ví, jaké to je trénovat mládežnický tým. „Já jsem trénoval asi dva měsíce a měl jsem čtrnáctileté kluky, takže s takhle malými dětmi zkušenosti nemám. Obdivuji trenéry, musí mít s dětmi někdy hodně pevné nervy, na druhou stranu vidím, že to jsou odborníci. Dokážou děti přesvědčit, aby dělaly to, co chtějí, a aby trénovaly, takže klobouk dolů,“ pochválil mládežnické trenéry Slavie.

Druhým pomocníkem z A–týmu byl obránce Michal Frydrych. „Je dobře, že se pro děti něco pořádá, mají možnost ukázat, co v nich je a mají šanci se odmala dostat do tak velkého klubu. Já sám jsem začínal u nás na vesnici asi v šesti letech. Bydlel jsem naproti hřišti, takže jsem tam byl skoro každý den. Po nějakých dvou letech jsem se dostal do přípravky do Hranic, pak ve čtrnácti letech jsem šel do Baníku,“ zavzpomínal Frydrych.

Oba hráči se také zapojili do trénování. „Je to hodně o nervech a trpělivosti. Na druhou stranu se ale už takhle odmala potřebují naučit důležité věci, které potřebují umět do dalšího věku, to je také důležité,“ uvedl Frydrych.

Pokud jste nábor nestihli a rádi byste přihlásili vaše dítě do školičky nebo přípravky, neváhejte kontaktovat naše mládežnické trenéry Jiřího Janečka (tel. 734 760 683) anebo Michala Nováka (tel. 607 504 648), kteří se s vámi domluví na zapojení vašeho dítěte do slávistických týmů.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články