Rozhodla bojovnost, nasazení a příchod Tecla, hodnotí trenér | SK Slavia Praha
Více

Rozhodla bojovnost, nasazení a příchod Tecla, hodnotí trenér

Slávisté si z Brna odvážejí plný bodový zisk. „Oběma týmům šlo o hodně, bylo to nervózní utkání, spíše válka na obou stranách. Musím hráče pochválit za bojovnost a nasazení,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.
Slavia zahájila 23. kolo na půdě Zbrojovky Brno. „Zápas byl takový, jako jsme očekávali. Brno hraje hodně disciplinovaně, terén nebyl ideální a byla to spíše válka na obou stranách. Spousta odražených míčů, standardních situací a my jsme z jedné byli šťastnější. Oběma týmům šlo o hodně, bylo to nervózní utkání, byla tam spousta ztracených míčů. Domácí hráli jednoduše a rvali se o každou píď hřiště, byl to strašně těžký zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli,“ zahájil svůj pozápasový komentář trenér Jindřich Trpišovský.

Pro sešívané byl důležitým hráčem střídající Tecl. „Standa má takový X-faktor, umí vstoupit do zápasu, a když přijde na hřiště, umí vyburcovat mužstvo a mluví na něj. Trochu jsme tím střídáním reagovali na hru, Brno hrálo hodně vysoko s obranou a dostupovalo naše záložníky. Standa tam šel jako druhý útočník s úkolem rozbíhat obranu, aby musela couvnout a my získali více prostoru ve středu hřiště, což splnil stoprocentně. Je strašně silný v šestnáctce, v osobních soubojích a má výborný výběr místa. Byl jedním z klíčových faktorů, že jsme to zvládli,“ chválil ho trenér.

Právě Tecl totiž rozhodl utkání hlavičkou po rohovém kopu. „Standardky jsme hodně nacvičovali, Brno je brání zónově. Měli jsme takové schéma, do jakých prostorů je kopat a kam chodit. Jsem rád, že to Standa Tecl vnímal, i když nehrál od začátku. Byla výhoda, že chvilku předtím přišel na hřiště a střídající hráči to mají takové snazší, chvíli trvá, než se jim obrana začne věnovat,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Jeho tým v Brně body tentokrát spíše vyválčil. „Musím hráče pochválit za bojovnost a nasazení, domácí mají hodně soubojových hráčů. Jejich hra jde postupně nahoru. Hodně jsme se bavili o tom, že to asi bude utkání o jednom gólu a že tu mnoho branek nepadne. Jsem rád, že jsme hráli bezpečněji a nedostali brzo gól, i když jsme měli v první půli některé ztráty ve středu pole. Pomohl nám příchod Tecla, který je náběhový a byl nebezpečný,“ ještě jednou shrnul.

Ondřej Kolář si navíc veze z Brna čisté konto. „Odbránili jsme to bez hrubé chyby vzadu Jsem rád, že tam soupeř neměl tolik šancí ze hry, spíš ze standardních situací nebo střelách z dálky. Čisté konto pro nás důležité je, ale už teď víme, že budeme opět sahat do obrany, protože Ngadeu dostal čtvrtou žlutou kartu,“ netěší ho.

Jeho týmu pomohla i podpora sektoru hostí. „Musím pochválit fanoušky, kteří tu vytvořili skvělou kulisu. Když ti hráči vidí, že za nimi lidé stojí, vymáčknou ze sebe maximum. Jako Pepa Hušbauer, který podstoupil iks souboj na hranici, aby mužstvo uspělo. Od toho se musíme odrazit, aby mužstvo uspělo, protože minulé utkání jsme měli šest šancí, které jsme neproměnili. Tohle byl boj, ve kterém jsme uspěli. Musíme pokračovat jako v Brně, jen s větší fotbalovou kvalitou,“ zdůraznil trenér Trpišovský.

Jak hodnotí výkon svého týmu v první polovině jara? „Střídavě oblačno, hodně to ovlivnily zápasy v Jihlavě a se Zlínem. Kdyby ty ztráty nepřišly, můžeme být relativně spokojení, ale v těchto utkáních jsme prohráli, což nás trápí. Pak jsme remizovali se Spartou 3:3 a zbytek vyhráli. Trápí nás, že ta hra není taková, jakou bychom chtěli, navíc nám to ztěžuje marodka. Když to sečtu s postupem do semifinále v poháru – nějaké kroky jsme udělali, ale nemůžeme být se vším spokojení. Hlavně ta domácí prohra se Zlínem je velkou kaňkou. Pracujeme každý den na tom, aby to bylo lepší, a věřím, že až se zlepší terény, bude fotbal koukatelnější. Něco se nepovedlo, něco ano, tak to ve fotbale je,“ zakončil trenér.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články