Sešívaná pětka v národním dresu a debut okořeněný brankou | SK Slavia Praha
Více

Sešívaná pětka v národním dresu a debut okořeněný brankou

MLADÁ BOLESLAV – České národní mužstvo se v úterý střetlo v přátelském utkání s Dánskem. Do zápasu zasáhla hned pětice sešívaných. Premiéru měli tři z nich a na začátku byl nejvíce vidět Antonín Barák, který otevřel skóre utkání.
V základní jedenáctce české reprezentace nastoupil na hrotu útočník Milan Škoda a v záloze dvojice Jaromír Zmrhal a Antonín Barák. A zatímco Škoda mířil těsně vedle a Zmrhal napálil ve druhé půli tyč, prosadil se třetí ze slávistů. V osmé minutě se za vápnem opřel levačkou do míče Antonín Barák, tečovaná střela zapadla k bližší tyči a náš záložník si tak připsal svůj premiérový gól v áčku.

„První start, první gól, co na to říct. Nemám slov, je to skvělý pocit, hrozně si to užívám. Je to něco nepopsatelného, přál jsem si nastoupit a tohle je jen bonus,“ usmíval se střelec, kterého mrzela jen konečná remíza.

Na druhý poločas se postavil mezi tyče gólman Jiří Pavlenka a při svém debutu udržel čisté konto. Na poslední pětadvacetiminutovku pak naskočil také poslední sešívaný – záložník Tomáš Souček, který nahradil Zmrhala. I pro hráče české jednadvacítky se jednalo o první start mezi dospělými.

Český tým se po přestávce už nedokázal gólově prosadit, a tak nakonec remizoval s Dány 1:1.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články