Sešívané remizovaly s finalistkami Ligy mistryň | SK Slavia Praha
Více

Sešívané remizovaly s finalistkami Ligy mistryň

WOLFSBURG - Sešívané ženy se v rámci přípravy střetly s finalistkami Ligy mistryň VfL Wolfsburg. Slávistky šly dvakrát během utkání do vedení, německý celek ale vždy stačil dorovnat, a tak se oba týmy rozešly smírně 2:2.
Ani jeden z týmů nemohl nastoupit v nejsilnější sestavě, i tak úvod nabídl možnosti na obou polovinách hřiště. Nejdříve zaútočily po pravé straně domácí, následný centr skončil v náručí bezchybné Votíkové.

Dobře presující Svitková vybojovala míč, posunula na Kožárovou, která šla sama na branku a umístěnou střelou k tyči skórovala. V další možnosti se ocitla Svitková, ale z vápna střílela jen do náruče brankářky. Ve 21. minutě rozehrála standardní situaci Pěničková, míč propadl až před brankářku, která reflexivně vyrazila nohou.

Wolfsburg držel míč, ale nedokázal se dostat přes pozornou obranu Slavie. Sešívané si naopak v případě potřeby vytvořily tlak a soupeřky se díky tomu dostávaly do úzkých. První velkou šanci si domácí vytvořily až ve 23. minutě, kdy domácí hráčka prošla přes tři sešívané a následně prostrčila míč na útočnici, díky skluzu Budošové a teči Votíkové ale míč skončil v autu.

Vyrovnání bylo smolné, po faulu ve vápně se prosadila z penalty Hansenová. Do konce prvního poločasu si ani jeden celek nevytvořil větší šanci, všechny akce byly ukončeny před vápnem.

Do druhého poločasu jsme vkročila Slavia aktivně, Bartoňová vybojovala míč, posunula na Svitkovou, od níž akce pokračovala ke Kožárové, která se dostala až do vápna, ale z úhlu trefila jen boční síť.

Domácí Hansenová málem skórovala ze standardní situace, ale trefila jen břevno a dorážka spoluhráčky skončila mimo branku. Slavia se nevzdávala, díky dobrému presinku dostala soupeře mnohokrát do problémů jako v 67. minutě, kdy Bartoňová zatlačila na obránkyni, který následně přihrávala brankářce, tam si však naběhla Kožárová, získala míč, obešla brankářku a doklepla do prázdné branky.

Vedení Slavia bohužel neudržela a vzápětí obdržela smolný gól. Po nepříliš nebezpečném centru z pravé strany vznikl před brankou sešívaných závar, k zakončení se nakonec prodrala Bernauerová a zamířila přesně k levé tyči.

O chvíli později Wolfsburg zahrával standardní situaci, Pajorová hlavou prodloužila, naštěstí jen do náruče Votíkové. Víc si už ani jeden tým nevytvořil, Slavia tak uhrála velice cennou remízu. Za týden je na programu ve Strakonicích zajímavé utkání s Bayernem Mnichov. Ten sešívané v rámci loňské přípravy porazily 2:1.

VfL Wolfsburg – SK Slavia Praha

Branky: 28. Hansenová (pen.), 72. Bernauerová – 3. a 67. Kožárová

Wolfsburg: Frohmsová – Blässeová (75. Brandenburgová), Wedemeyerová, Fiebigová (46. Wittjeová), Bunteová – Jakabfiová (Stolzová), Sehanová, Bernauerová, Hansenová (61. Tarczynska) – Bachmannová (46. Pajorová), Wullaertová

Slavia: Votíková – Hloupá, Necidová (63. Juračková), Budošová, Tomášková – Chlastáková (59. Dědinová), Pěničková, Svitková, Bartovičová, Bartoňová (69. Blomquistová) – Kožárová (82. Matějková)

Diváci: 235

Rozhodčí: Steinhausová

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články