Co čeká slávisty na soustředění v Rakousku? | SK Slavia Praha
Více

Co čeká slávisty na soustředění v Rakousku?

PRAHA - Sešívaní v sobotu ráno vyrazili na soustředění do rakouského Fügenu, kde se budou až do 12. července připravovat na ligu.
Sešívané čekají v alpském městečku nedaleko Insbrucku perfektní podmínky pro přípravu. Zázemí hotelu Crystal poskytuje venkovní i vnitřní bazén včetně saunového světa, které mohou hráči využívat při regeneraci nejen po přípravných zápasech. Ty by měli sešívaní na soustředění odehrát proti německému Duisburgu a následně týmům z nejvyšší ruské soutěže. Přečtete si krátké představení jednotlivých soupeřů, s nimiž se slávisté v Rakousku střetnou.

Slavia – MSV Duisburg

5. července od 15:30 St. Johann in Tirol

Německý tým s přezdívkou „zebry“ hrál ještě před osmi lety Bundesligu, pak už ale sestoupil o soutěž níž a ani v ní se mu příliš nedařilo, a tak poslední dvě sezony strávil ve třetí nejvyšší soutěži. V minulém ročníku vybojovaly zebry druhou příčku a šplhají tak opět do vyšší ligy. Na soustředění v Rakousku se už náš první soupeř střetnul s vítězem albánské ligy KF Skënderbeu Korçë a připsal si vítězství 1:0.

Slavia – Dynamo Moskva
7. července od 17:45 Waldbad Haiming

Dynamo Moskva je prvním ze soupeřů, který hraje ruskou Premier ligu. Tým sice vybojoval v uplynulé sezoně 4. místo v soutěži, což by mu zaručovalo účast v třetím předkole Evropské ligy, byl ale UEFOU ze soutěže vyloučen pro porušení finanční fair play. V minulém ročníku přitom prošel až do osmifinále, kde podlehl Neapoli. V létě navíc mužstvo opustil jeho nejlepší střelec Kevin Kurányi. Co se propojení se Slavií týče, v sezoně 2002/2003 tu působil například současný vedoucí A týmu Stanislav Vlček.

9. nebo 10. července Slavia - soupeř bude upřesněn

Slavia – FC Ufa
12. července od 15:30 Fügen

FC Ufa je nováček nejvyšší ruské soutěže, který byl založen před čtyřmi a půl lety. Tým z jednoho z nejvýchodnějších měst Evropy se v ročníku 2014/2015 umístil na 12. příčce ligové tabulky. Mužstvo debutovalo ve třetí nejvyšší soutěži v dubnu 2011 a hned v prvním roce vybojovalo postupovou příčku. Následující dvě sezony pak odehrálo v druhé lize, odkud se loni v létě vyhouplo do Premier ligy. Nejlepším střelcem týmu byl devětadvacetiletý brazilský záložník Marcinho, který má na svém kontě šest tref.

Stejně jako v Čechách, také v Rakousku budete mít vstup na přípravná utkání po předložení Karty fanouška Slavie od Fortuny zdarma.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články