Sešívaní v reprezentaci: Dva góly a jedna asistence | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní v reprezentaci: Dva góly a jedna asistence

PRAHA – V pátek 12. listopadu se v reprezentačním dresu objevilo hned trio slávistů. Jaromír Zmrhal a Tomáš Souček se prosadili střelecky, Dušan Švento si pak připsal asistenci.
Páteční program zahájilo utkání české jednadvacítky. Lvíčata sehrála přátelské utkání v Portugalsku a odvezla si z jihu Evropy porážku 1:3. Světlým momentem byla střela sešívaného záložníka Tomáše Součka, který si těsně před poločasovou přestávkou zpracoval míč a pravačkou zdálky vypálil. Střela se odrazila od pravé tyče a skončila za zády gólmana.

Dospělý výběr České republiky čekal v Edenu důležitý zápas v rámci kvalifikace na mistrovství světa. Do základní sestavy postavil trenér Karel Jarolím záložníka Jaromíra Zmrhala, pro nějž to byl teprve druhý start v áčku. A na domácím stadionu se mu dařilo, v úvodu druhého poločasu po Dočkalově přihrávce vstřelil svou první branku za Česko.

Kvalifikační utkání čekalo i na výběr Slovenska. To si s přehledem poradilo s Litvou 4:0 a poslední branka má slávistickou stopu. Z levého křídla nahrál Hamšíkovi na gól střídající Dušan Švento.

Všem slávistům gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších utkání.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články