Silvestrovské derby poprvé okusí Radek Černý a Lukáš Jarolím | SK Slavia Praha
Více

Silvestrovské derby poprvé okusí Radek Černý a Lukáš Jarolím

PRAHA - Pokud budete 31. prosince v Praze, přijďte před oslavou příchodu nového roku do Edenu na tradiční silvestrovské derby. Letos nebudou chybět na slávistické straně nová jména.
Úplnými nováčky budou brankář Radek Černý a záložník Lukáš Jarolím. Druhým brankářem bude už tradičně Martin Vaniak, takže v brance Slavie budete moci vidět dvě nejvýraznější postavy sešívaných v posledních letech.

Loňské silvestrovské derby zcela ovládla Slavia. V kategorii veteránů sešívaní zvítězili 5:3, když hlavní hvězdou střetnutí byl Pavel Řehák, který nastřílel čistý hattrick. Internacionálové klubu z Edenu pak vyhráli 5:4 a dvěma góly se blýskl debutant Lukáš Došek, který by neměl chybět ani letos.

Program letošního derby odstartuje o hodinu později než loni, tedy v pravé poledne v Edenu, na umělé trávě Slavie. Nejdříve k utkání nastoupí veteráni a od 13 hodin bude následovat hlavní program, tedy v pořadí již 29. ročník derby internacionálů. V poločasové přestávce proběhne tradiční střelba na šampaňské a předání humanitárního daru. Po skončení zápasu bude následovat vyhlášení nejlepších hráčů a novoroční přípitek.

Program derby

12:00 Derby veteránů Slavia – Sparta
13:00 XXIX. derby internacionálů Slavia – Sparta
13:30 Poločasová střelba na šampaňské, předání humanitárního daru
14:00 Konec utkání, vyhlášení nejlepších hráčů a novoroční přípitek

Internacionálové: Radek Černý, Martin Vaniak, Lukáš Došek, Tomáš Došek, Tomáš Hunal, Martin Hyský, Roman Janoušek, Lukáš Jarolím, Jaromír Jindráček, Tomáš Klinka, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Adam Petrouš, Ivo Ulich.

Veteráni: Miroslav Beránek, Dušan Herda, Petr Herda, Václav Hrdlička, Karel Jarolím, Jiří Jeslínek, Ivo Knoflíček, Jan Mareš, Pavel Medynský, Gustav Ondrejčík, Miroslav Příložný, Pavel Řehák, Juraj Šimurka, Luboš Zákostelský.

Turnaj internacionálu 26. prosince ve Vysočanech

Ještě před 29. silvestrovským derby internacionálů a 12. ročníkem jeho veteránské kategorie, se Slavia představí na mezinárodním vánočním turnaji fotbalových internacionálů. Na svatého Štěpána se v hale Sparty v Podvinném mlýně uskuteční 20. ročník oblíbené povánoční akce.

Slávistům se v předchozích letech v konkurenci Dukly, Sparty, Prešova či hvězdami nabitého Umbro týmu povětšinou dařilo a s devíti tituly je vůbec nejúspěšnější v celé historii halového turnaje internacionálů. Poslední rok však červenobílým nevyšel, s jedinou výhrou se umístili na předposledním sedmém místě. Jaké byly důvody takového propadu?

„Loni jsme hráli opravdu špatně a nezasloužili jsme si vůbec nic. Navíc nám ta generace trochu odchází, v hale jsme hrávali nejlíp v týmu s Jarolímem, bratry Herdovými, ti to v té hale uměli hrát. Těmhle mladším hráčům to tam moc nejde, ale horší než minulý rok to být nemůže,“ zakončil Mareš s úsměvem.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články