Skvělí fanoušci si zasloužili víc gólů, usmíval se trenér | SK Slavia Praha
Více

Skvělí fanoušci si zasloužili víc gólů, usmíval se trenér

PRAHA/EDEN ARÉNA – První zápas jara, velké očekávání, skvělá návštěva. Trenér Jaroslav Šilhavý byl rád, že jeho tým vstup do druhé části soutěže zvládl vítězně, byť mohl být produktivnější. „Neproměňování šancí mě mrzí kvůli lidem, přišlo jich hodně a fandili, my si jejich podpory vážíme,“ hlásí kouč červenobílých.
„Hodně jsem si oddychl, jsem rád, příprava byla dlouhá, očekávání veliké,“ přiznal trenér Jaroslav Šilhavý v úvodu tiskové konference. „Byli jsme v roli velkých favoritů, ale tak to na hřišti nefunguje. Hlavně v první půli bylo vidět, že jsme dominovali. Tři body si zasloužíme,“ zdůraznil.

„Odehráli jsme výborný první poločas, byli jsme hodně aktivní, vyhrávali osobní souboje a dokázali jsme si vypracovat gólové příležitosti. Bohužel jsme s nimi měli naložit lépe,“ mrzelo trenéra, a to hlavně kvůli skvělé návštěvě, která přesáhla 14 tisíc. „Neproměňování šancí mě mrzí kvůli lidem, přišlo jich hodně a fandili, my si jejich podpory vážíme,“ dodal.

Ve druhé půli už se do hry dostala více i Jihlava. „Ve druhém poločase jsme si vypracovali další šance a dokázali jsme navýšit na 2:0. Jenže pak se soupeř se osmělil, do hry přišel Rabušic a hodně nám zatápěl. Naštěstí se netrefil. Byla to z naší strany rozpačitá pasáž, Jihlava měla dvě nebo tři ložené šance, Pavlenka byl ale naštěstí na místě,“ chválil gólmana sešívaných.

Co tedy do dalšího utkání zlepšit? „Ještě musíme nasbírat zkušenosti, hráli jsme tentokrát bez defenzivního záložníka a byla tam pasáž, kde nás soupeř přehrával, což je pro nás poučení do dalších zápasů,“ ví trenér.

V sestavě chyběl vykartovaný mistr Afriky Michael Ngadeu a Slavia hrála bez defenzivního štítu. „Michael je kvalitní hráč, který na podzim patřil do základu, nikdo ale nemá jisté místo. Jestliže uvidíme, že se proti Příbrami do sestavy nevejde, tak se nevejde. Je silný hráč, může hrát i jinde. Poradíme si, ať bude rozestavení jakékoliv,“ dodal Jaroslav Šilhavý.

Slavia také představila v základní sestavě hned tři nové tváře. „První poločas byl výborný, pak přišly výpadky. Všichni tři odvedli svůj standard, i když umí víc,“ říká trenér, který tentokrát nechal na lavičce kapitána Jiřího Bílka na úkol Michaela Lüftnera. „Vytipovali jsme si ho na základě výkonů z Teplic a přesvědčil nás v přípravě. Jirka Bílek má důležitou roli v kabině, která se nemění. To, že teď nehrál, ještě neznamená, že nad ním lámeme hůl. Počítáme s ním, mluvili jsme spolu, bere to v pohodě,“ vysvětlil kouč Slavie.

Na lavičce zůstal i Jan Bořil. „Rozhodovali jsme se mezi ním, Michalem Frydrychem a Per-Egilem Floem. Nakonec vyšla tahle varianta. Výhoda pak je, že Bořil může naskočit na obě strany,“ dodal k další změně sestavy.

A aby nebylo vše růžové, měl zápas dramatický začátek, v Edenu zhasla světla, kvůli čemuž se výkop posunul o čtvrt hodiny. „Asi nám ty výpadky přejí, s Boleslaví jsme po nahození světel dali gól. Pro kluky to bylo nepříjemné, byli rozcvičení a čekalo se, co bude. Vyrovnali jsme se s tím, nebylo to dlouhé, asi jsme zvyklejší než Jihlava,“ bral to s humorem hlavní trenér.

Sešívaní tak stále kráčejí ligou pod trenérem Šilhavým neporaženi. „Co dělat až přijde prohra? Musíme zachovat klid a rozvahu a uvidí se. Ještě jsme neprohráli, ale jednou to přijde a pak se uvidí, jak jsme silní. Myslím, že nás to nerozhodí,“ věří svému mužstvu trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články