Slavia je správný krok do budoucna, věří Alvir | SK Slavia Praha
Více

Slavia je správný krok do budoucna, věří Alvir

PRAHA - Slavia posílila záložní řadu a přivítala v kádru Marka Alvira. Dvaadvacetiletý chorvatský středopolař už vyhlíží své první utkání v Edenu. „O zdejší atmosféře jsem mluvil s Murisem Mešanovičem. Popisoval mi, jaké to je na zápasech, když jsou tu plné tribuny,“ těší se Alvir.
Slavia v pátek představila novou posilu. Sešívaní tentokrát v Edenu přivítali chorvatského záložníka. „Znám Českou ligu a myslím, že přestup do Slavie je pro mě velký krok,“ usmíval se Marko Alvir. „Hodně jsem se o fungování klubu zajímal, udělal na mě velký dojem. Díval jsem se také na posledních pět nebo šest zápasů," prozradil, podle čeho se rozhodoval.

V Domžale nastupoval dvaadvacetiletý hráč na postu středního záložníka. „Věřím, že mohu mužstvu pomoci ve hře dopředu i dozadu. Udělám všechno proto, aby s mými výkony byli fanoušci spokojení. Pak budu spokojený i já,“ říká po příchodu ze slovinské ligy.

Jeho motivace je jasná. „První cíl je vyhrát ligu. Na to navazuje ten druhý. Probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů nebo aspoň do základní skupiny Evropské ligy. To je můj sen už od doby, kdy jsem jako malý kluk začínal hrát fotbal,“ přiznává Alvir.

Spolu s mužstvem se od pondělka zapojí do zimní přípravy. Tým se ale v Česku dlouho nezdrží, hned v prvním týdnu odlétá do Číny na ostrov Hainan. „Bude to pro mě velká zkušenost, protože jsem v Číně nikdy v životě nebyl. Doufám, že budeme mít v rámci přípravy kvalitní soupeře. Je to důležitý první krok k tomu, abychom dokázali vyhrát ligu,“ věří chorvatský středopolař.

V rámci podpisu smlouvy měl také čas si prohlédnout stadion v Edenu. „Moc se mi líbí. Už jsem o zdejší atmosféře mluvil i s Murisem Mešanovičem. Popisoval mi, jaké to je na zápasech, když jsou tu plné tribuny. Vypadá to perfektně, bude to pro mě správný krok do budoucna,“ těší se na svůj první start v Edenu Marko Alvir.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články