Slavia k insolvenčnímu řízení | SK Slavia Praha
Více

Slavia k insolvenčnímu řízení

PRAHA/EDEN - Přinášíme bližší informace k insolvenčnímu řízení vůči našemu fotbalovému klubu.
Fanoušky Slavie dnes ráno znepokojila zpráva o usnesení Městského soudu v Praze, kterým ukládá insolvenčním navrhovatelům zaplatit zálohu na náklady insolvenčního řízení. Mnozí si tento akt spojují s brzkým příchodem insolvenčního správce. Generální ředitel klubu David Trunda však vyzývá ke klidu. „Je to standardní krok, nic nečekaného se neděje. Soud je povinen vyžádat si zálohu na náklady. Chtěl bych všechny fanoušky ujistit, že proti vznesenému insolvenčnímu návrhu postupujeme důsledně, profesionálně, ale současně s chladnou hlavou,“ vzkazuje.

Od nástupu do funkce ho insolvence zaměstnává každodenně. Jasně vnímá, že klub čelí nestandardnímu útoku. „Situace je složitá mimo jiné i kvůli celé řadě nepochopitelných faktorů, které popisujeme v našich insolvenčních dokumentech. Slavia je ale něco, kvůli čemu stojí zato všem vyvinout maximální profesionální úsilí. Čas je proti nám, ale není žádný důvod k panice,“ říká David Trunda.

„Takový postup soudu jsme očekávali. Na rozdíl od té první, pohledávku druhého navrhovatele nesporujeme. Rozumíme proto, že soud postupuje standardně a vyzývá k zaplacení zálohy na náklady řízení. Pohledávka druhého navrhovatele je ale tak nízká, že sama neodůvodňuje postup přes úpadkové řízení. Věřitel ji mohl vymáhat obvyklou cestou soudního řízení a exekuce. Postačilo by i bankovní spojení, to ale věřitel (zřejmě záměrně) neuvádí. Vzhledem k poměru pohledávky (150 tisíc Kč) k hodnotě majetku, věříme, že soud nebude pro takto nízkou pohledávku prohlašovat úpadek.“

Slavia samozřejmě vnímá, jak ji insolvenční řízení brzdí v každodenní normální činnosti a poškozuje její dobré jméno u příznivců i obchodních partnerů. „ Pevně věřím v to, že se nám podaří návrh na insolvenční řízení zastavit,“ říká Trunda. „V současné době dokončujeme finanční plán pro uspokojení všech oprávněných věřitelů. Současně však připravujeme žalobu o náhradu škody proti druhému navrhovateli. U insolvenčního soudu navíc budeme žádat, aby oběma navrhovatelům uložil zaplatit kauci na náhradu škody, kterou nám insolvenčním řízením působí. Výši škody za pomoci auditorů vyhodnocujeme a shromažďujeme veškerý důkazní materiál. Už teď je jasné, že se bude jednat o částku, která není s pohledávkou druhého navrhovatele v řádech vůbec srovnatelná. Rádi bychom naše příznivce rovněž informovali o tom, že jsme se včera odvolali proti zamítnutí našeho návrhu na zastavení insolvenčního řízení předběžným opatřením,“ uzavírá generální ředitel Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články