Slavia podlehla v derby 0:3 | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla v derby 0:3

276. pražské derby skončilo vysokým vítězstvím domácí Sparty. Klub z Letné přehrál Slavii 3:0.

PRAHA/LETNÁ – 276. pražské derby skončilo vysokým vítězstvím domácí Sparty. Klub z Letné přehrál Slavii 3:0 a bez ztráty bodu vede ligovou tabulku.


V první příležitosti se octl Jan Blažek, který v 10. minutě na velkém vápně převzal míč od Pospěcha, svoji střelu ale poslal mimo Švengerovy tyče. Ve 21. minutě bylo pak horko na druhé straně, když po Hlouškově teči postupoval na Čontofalského sám Kadlec. Náš gólman se mu ale vrhnul pod nohy a skvělým zákrokem jeho šanci zmařil.


První branka zápasu padla ve 27. minutě. Na Matějovského centr z pravé strany si na zadní tyči naběhli tři sparťané a Jiří Jarošík poslal hlavou míč s pomocí tyčky do branky.


O šest minut později zvýšili domácí na 2:0. Čontofalský nohou reflexivně vyrazil Kweukeho hlavičku po Matějovského centru, s následnou dorážkou Krejčího už ale náš gólman nemohl dělat zhola nic.


Do druhé půle nahradil Frejlacha Trubila, ani ten ale nezabránil dalším příležitostem domácích. V 56. minutě postupovalo za naši obranu duo Kweuke – Grajciar, druhý jmenovaný ale ne přihrávku před odkrytou brankou jen těsně nedosáhl. Stejná spolupráce vedla ovšem ke třetímu gólu Sparty, a to v 66. minutě, kdy Kweuke v souboji přetlačil Trubilu a naservíroval míč Grajciarovi před prázdnou branku.


Když pak další tutovku Kweukemu v 79. minutě vychytal skvěle hrající Čontofalský, skončilo utkání vítězstvím Sparty 3:0.




AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:0 (2:0)

Branky: 27. Jarošík, 36. Krejčí, 66. Grajciar

Sparta: Švenger – Kušnír (46. Vidlička), Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušbauer – Kadlec (71. Sionko), Matějovský, Grajciar (85. Slepička), Krejčí - Kweuke

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hloušek (62. Vlček) – Frejlach (46. Trubila), Petrák, Jarolím, Hurka – Blažek (85. Paprčiak), Pospěch

ŽK: Blažek, Hloušek, Pospěch, Petrák

Diváci: 18 299

Rozhodčí: Radek MATĚJEK – Kryštof MENCL, Martin VEČEŘA

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články