Slavia přivítá v sobotu od 17:00 Příbram | SK Slavia Praha
Více

Slavia přivítá v sobotu od 17:00 Příbram

PRAHA – Slavia se po dvou týdnech představí opět v Synot Tip Areně v Edenu. V sobotu od 17:00 přivítají svěřenci trenéra Miroslava Beránka Příbram.
Středočeši nedávno vyměnili trenéra a pod vedením Pavla Tobiáše ještě neprohráli. „Příbram má za sebou úspěšnou sérii. Čtyři vítězství, jedna remíza a navíc dostávají málo gólů. Hrají dobře z defenzivy a spoléhají na protiútoky a nebezpečné standardní situace,“ tuší trenér Slavie Miroslav Beránek hlavní zbraně soupeře.

„My máme za sebou naopak neúspěšnou sérii a chceme to zlomit. Potřebujeme hrát tak, abychom neinkasovali a abychom byli ve hře hladovější po gólu a měli větší touho ho vstřelit,“ věří před sobotním duelem slávistický kouč.

Na Tribunu Sever se budou moci vrátit fanoušci, od čehož si slávisté také hodně slibují. „Na fanoušky spoléháme, že nám pomůžou. My bychom je rádi zase nalákali fotbalem, který bude mít „drive“ a povede k takovému výsledku, abychom byli úspěšní. To je pro nás v tuto chvíli nejdůležitější,“ uvědomuje si kouč, který bude moci využít všechny hráče kromě dlouhodobých marodů Mičoly, Vyhnala a Berkovce.

Také útočník Bekim Balaj věří, že se týmu povede v sobotu konečně získat tři body. „Musíme udělat všechno pro to, abychom v sobotu vyhráli. V tabulce jsme velmi blízko spodní části, ale obecně je liga hodně vyrovnaná a týmy jsou našlapané těsně za sebou. Pokud by se nám proti Příbrami podařilo zvítězit, tak by to bylo velmi důležité do budoucna,“ uvědomuje si útočník Bekim Balaj.

„Hrajeme doma, a to nám velí, abychom vyhráli. Navíc fanoušci budou opět na své tribuně, teď potřebujeme jejich podporu. Více než dříve,“ burcuje reprezentační útočník Albánie.

Sešívaní v zápasech s Jabloncem a v Budějovicích nepředvedli špatné výkony, na výhru to přesto nestačilo. Co změnit? „Myslím, že musíme hrát agresivněji, a to hlavně v úvodu zápasu a na nic nečekat. Hned od první minuty musíme ukázat soupeři, že zápas chceme vyhrát my,“ má jasno útočník.

V jarním duelu s Příbramí, který sešívaní vyhráli 3:0, vstřelil první a zároveň vítězný gól Robert Hrubý. Střela zpoza vápna byla navíc velmi povedená. „Bylo by skvělé, kdyby se nám v sobotu povedlo do zápasu vstoupit podobně. Hraje se pak mnohem lépe, soupeř, který přijede do Edenu bránit, to pak musí vzadu také otevřít,“ přeje si záložník Robert Hrubý.

„Věřím, že se nám konečně povede získat tři body a vyhrát. Škoda, že se nám to nepovedlo už v Budějovicích, ale proti Příbrami budeme mít opět podporu našich fanoušků, na kterou spoléháme, a snad už ty tři body získáme,“ doufá reprezentant do 20 let.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články