Slavia úspěšná v licenčním řízení mládeže | SK Slavia Praha
Více

Slavia úspěšná v licenčním řízení mládeže

PRAHA – Slavia zaznamenala během jara úspěch na poli mládežnického fotbalu. V rámci 1. kola licenčního řízení bylo totiž rozhodnuto o přidělení statutů SpSM a SCM pro soutěžní ročník 2015/2016. Slavia získala první a druhé místo.
„Jsem rád, že jsme se ve svazovém hodnocení sportovních center v celé ČR umístili na takto vysokých místech. Beru to jako ocenění práce všech lidí pracujících v mládežnickém úseku Slavie,“ uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel.

„Jsem velice rád, že jsme splnili podmínky licenčního řízení pro SCM ve Slavii absolutně bez problémů a naopak nás všechny dorostenecké trenéry může těšit naše vysoké postavení mezi kluby v celé ČR,“ pochvaloval si šéftrenér SCM Miroslav Jíra.

„Svědčí to o velmi dobrých podmínkách v klubu pro výchovu mladých talentovaných fotbalistů a také o kvalitní tréninkové práci všech trenérů, kterým tímto velmi děkuji za vzájemnou spolupráci,“ pokračuje Jíra.

„Dělá mi radost, že naše vzájemná koncepční spolupráce nese své ovoce a náš klub z toho může do budoucna těžit v podobě kvalitních odchovanců pro profesionální fotbal a především pak pro náš A-tým,“ věří trenér U17.

„Myslím si, že díky spolupráci dorosteneckých trenérů se sportovním ředitelem Karolem Kiselem se naše mládež může pyšnit velmi kvalitní výchovou hráčů. Vyhodnocení našich licenčních podmínek v rámci center SCM v celé ČR je toho jasným důkazem. Moc také děkuji naší kolegyni na Slavii Lucii Medalové, která pro nás představuje velkou pomoc při vyplňování veškerých dokumentů SCM pro FAČR. Moc mě také těší vzájemná spolupráce mezi šéftrenéry jednotlivých mládežnických úseků na Slavii od přípravek až po dorosty, která pak přináší pro celou slavistickou mládež mnoho pozitivního,“ uzavřel Miroslav Jíra.

Žákovskou kategorii má na starosti její šéftrenér a zároveň trenér Slavie U19 Martin Poustka. „Rok co rok většina českých a moravských fotbalových klubů bojuje o co nejlepší splnění podmínek licenčního řízení v rámci žádosti o získání statutů SpSM (Sportovní středisko mládeže) a SCM (Sportovní centrum mládeže),“ začal své hodnocení Martin Poustka.

„Splnění těchto podmínek následně souvisí se soutěžemi, které dané kluby, resp. jejich jednotlivé mládežnické kategorie s těmito licencemi mohou hrát a také jsou vázány i na zisk pravidelných měsíčních dotací od fotbalové asociace ČR. Celý proces ucházení se o tyto statuty je vcelku náročný a poměrně obsáhlý. Vzhledem k tomu, že se náš klub SK Slavia Praha může pyšnit kvalitním systémem výchovy mládeže podloženým odborným kolektivem spolupracovníků ve všech potřebných pozicích, tak i tento rok byl v této oblasti pro Slavii z hlediska obdržení patřičného certifikátu úspěšný,“ neskrývá Poustka radost.

„V návaznosti na tuto skutečnost bych chtěl tímto poděkovat všem kolegům a spolupracovníkům, kteří se přímo či nepřímo spolupodíleli na zisku tohoto ocenění. Zejména všem mládežnickým trenérům a jejich realizačním týmům pod vedením sportovního ředitele Karola Kisela, sekretariátu a ekonomickému úseku mládeže, základní škole Eden a v neposlední řadě i úseku ženského fotbalu v čele s Blankou Pěničkovou. Stále můžeme spousty věcí v tréninkovém procesu a výchovy mládeže zlepšovat, a tak věřím, že závazek pro tento ročník dokážeme společnými silami v příštích letech obhájit nebo ještě navýšit,“ zakončil Martin Poustka.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články