Slavia v sobotu v 17:00 přivítá doma Jablonec | SK Slavia Praha
Více

Slavia v sobotu v 17:00 přivítá doma Jablonec

PRAHA – Po reprezentační pauze přivítá Slavia v Edenu Jablonec. Sobotní soupeř je aktuálně třetí v tabulce Synot ligy. Sešívaní si uvědomují, že je čeká těžký soupeř, zároveň chtějí na domácím hřišti naplno bodovat.
„Jablonec hraje výborně. Patří k týmům s aktuálně nejlepší formou a zaslouženě patří mezi týmy první trojky. My jsme ve stavu mobilizace a musíme ta slova potvrdit i na hřišti,“ zdůrazňuje trenér Slavie Miroslav Beránek.

Jaký recept by mohl na severočeského soupeře platit? „Totální nasazení, agresivita, důrazné souboje, vydat se ze všech sil a hrát na hranici svých možností,“ má jasno kouč Slavie, který měl na práci s týmem teď dvoutýdenní cyklus.

„V prvním týdnu jsme trénovali jen v omezeném počtu. Zakončili jsme ho utkáním v Norimberku, které bylo užitečné. Tento týden jsme se už poskládali, na nějaké věci byl prostor, ale někteří hráči z národních týmů přišli na trénink až ve čtvrtek. V kompletním složení jsme moc nebyli, ale musíme se nachystat a být připraveni na Jablonec,“ uvědomuje si trenér.

Do utkání určitě nezasáhnou Tomáš Mičola, Martin Berkovec a Pavel Vyhnal. „Mezi dlouhodobé marody už ale počítám bohužel i Honzu Mikulu. Otazník visí také nad startem Milana Škody,“ komentoval trenér marodku.

Speciální utkání čeká v sobotu také Karla Pitáka, který do Slavie přišel v zimě podruhé, a to právě z Jablonce. „„Něco jsem tam prožil, bylo to hezké období a moc rád na to vzpomínám,“ přiznává nejzkušenější slávista. „Je to pro nás hodně důležitý zápas. Máme za sebou nepříjemnou sérii porážek. Víme, že potřebujeme opět začít bodovat, protože se zase propadáme tabulkou. Věřím, že jsme na tento důležitý zápas dobře připraveni,“ 
pokračuje slávistický záložník.

Jablonec po nevýrazném úvodu sezony stoupá tabulkou a nachází se na třetí pozici. „Chvíli trvalo, než si to sedlo. V posledních zápasech hrají ve stejné sestavě. Mají v poslední době výborné výsledky, dávají hodně gólů, určitě nás nečeká nic lehkého,“ ví před sobotou Piták, kterého v poslední době trápily zdravotní problémy. „Achillovka nebyla v dobrém stavu, dávalo se to do kupy. Ale k zápasu budu připravený,“ ubezpečuje.

Z přípravného utkání s Norimberkem musel odstoupit i obránce Martin Dobrotka. I on však bude pro sobotní duel nachystaný. „Už je to v pořádku, od pondělí jsem trénoval naplno. Jejich útočník mi trochu přešel po chodidle,“ vrátil se Dobrotka k týden starému incidentu.

Původem stoper nastupuje v posledních zápasech na pravé straně obrany a dle podrobných zápasových statistik si nevede špatně. Jak si zvyká na tuto pozici? „Už jsem to hrával dříve ve Slovanu na začátku kariéry. Není to pro mě něco až tak nového, je to i dost podobné s postem stopera,“ popisuje slovenský zadák, který se těší opět na domácí utkání.

„Budeme hrát doma, přijde hodně našich fanouškům. Věřím, že na konci budeme šťastnější než soupeř. Čeká nás posledních šest podzimních zápasů a chceme určitě získat co nejvíce bodů. Na druhou stranu si uvědomujeme, že nás čeká těžký soupeř, který v posledním kole porazil Duklu 6:0. Nic lehkého nás nečeká, ale hrajeme doma a chceme zápas zvládnout,“ uzavřel Martin Dobrotka.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články