Slavia získala obránce či záložníka Simona Deliho | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala obránce či záložníka Simona Deliho

PRAHA – Slavia hlásí posilu do zálohy či obrany, do Edenu přichází záložník z Pobřeží Slonoviny Simon Deli. Přestup ze Sparty byl formálně dotažen a Simon Deli už je s A-týmem na Slovensku.
Simon Deli podepsal se Slavií smlouvu na tři a půl roku, kontrakt tedy vyprší 30. června 2018. „Deliho jsme dlouhodobě sledovali a měli o něj velký zájem. Vidíme v něm obrovský potenciál, je použitelný ve středu zálohy i jako stoper. Teď se nám povedlo transfer dotáhnout a věřím, že bude pro Slavii velkou posilou,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Jsem moc rád, že se povedlo přestup dotáhnout. Slavia je velký český klub a pro mě je výzvou za ni hrát. A hlavně se společně s týmem pokusit jípomoci v posunu tabulkou výše,“ uvedl bezprostředně po podpisu smlouvy Simon Deli, se kterým odpoledne přineseme rozhovor.

Novou akvizici si pochvaluje také trenér Miroslav Beránek. „Jsem rád, že Simon přišel, protože je to hráč, který nám může pomoci svou všestranností. Může hrát jak stopera, tak středního záložníka. Je fyzicky velmi dobře připravený, silný v soubojích a ve hře hlavou. Věřím, že našemu týme vydatně pomůže," věří kouč Beránek. Jednou z dalších výhod je, že v Česku už je rok a půl, Je adaptovaný, snaží se mluvit česky, takže i na tomto budeme pracovat," dodal trenér Slavie.

Třiadvacetiletý obránce či záložník Simon Deli se narodil 27. října 1991. Do Čech přišel do Sparty, za kterou ale v lize nikdy nenastoupil. V minulé sezoně nejprve velmi úspěšně hostoval v dresu Českých Budějovic, kterým velmi dobrými výkony pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. Na podzim patřil ke klíčový hráčům v Příbrami, kde také hostoval.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články