Slavia získala posilu: Přichází Jan Štohanzl | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala posilu: Přichází Jan Štohanzl

PRAHA – Slavia získala po úvodu ligy novou posilu. Kádr Dušana Uhrina posílí Jan Štohanzl, který naposledy působil v Mladé Boleslavi. Příchod tvořivého záložníka se definitivně doladil v pátek dopoledne.
Jan Štohanzl přichází na roční hostování s opcí na přestup. „Dlouhodobě o mě měli trenéři zájem. Právě kvůli tomuto hledisku jsem zvolil Slavii. Chtěl bych Slavii co nejvíce pomoci. Udělám maximum pro to, abych odevzdal sto procent toho, co ve mně je a pomohl týmu posunout se výš,“ uvedl Jan Štohanzl, který bude na dresu nosit číslo 9.

V neděli by si mohl připsat svůj první start v sešívaném dresu. Navíc proti Jihlavě, kde s fotbalem začínal. „Určitě se těším, dlouho jsem nehrál. Po těch posledních dnech, které byly opravdu náročné, se na to opravdu těším. Navíc proti Jihlavě,“ pokračuje Štohanzl, který má s Edenem zkušenosti.

„Když jsem byl v Bohemce, tak jsme tu hráli. V Edenu se mi vždycky hrálo dobře. Při zápasech Slavie je tu skvělá atmosféra. Chodil jsem se sem koukat i na Slavii. Fotbalové prostředí a skvělá atmosféra při zápasech je také jeden z důvodů, proč jsem si vybral právě Slavii, které bych chtěl co nejvíce pomoci,“ zakončil Štohanzl.

Jan Štohanzl v březnu oslavil třicáté narozeniny. Jelikož je původem z Vysočiny, jeho prvním klubem byla Jihlava, po které působil v Teplicích nebo Bohemians 1905. Od roku 2011 je hráčem Mladé Boleslavi, odkud si v minulé sezoně odskočil na hostování do nově vytvořené indické ligy, kde úspěšně působil v klubu Mumbai City FC a získal i individuální ocenění. Za národní týmy do 19 a 21 let si připsal dohromady devět startů.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články