Slavia získala stopera: Na hostování přichází Michal Smejkal | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala stopera: Na hostování přichází Michal Smejkal

PRAHA/EDEN – Slavia získala v poslední den přestupního termínu do obrany nového stopera. V Edenu bude na jaře hostovat Michal Smejkal z Mladé Boleslavi. Naopak do středočeského klubu míří pro jarní část Štěpán Koreš.
Jak Michal Smejkal, tak Štěpán Koreš odchází do svých nových působišť na půlroční hostování bez opce. Slavia tak příchodem Smejkala vyřešila absenci zraněného Martina Dobrotky. Všechny formality jsou vyřízené, nový obránce tak může do sobotního utkání proti Olomouci zasáhnout.

„Reagovali jsme na danou situaci, kdy se nám zranil Martin Dobrotka. Bylo potřeba pro jistotu doplnit stoperský post. Trenér Koubek požadoval posílení této formace. Vyšli jsme mu vstříc. Dokonce se nám povedlo přivést hráče, kterého sám chtěl, což mě těší,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Jsem rád, že tady Michal je a pomůže nám během jarní části, která bude velice náročná. Je to hotový ligový hráč, kterého můžeme kdykoliv použít,“ těší
Karola Kisela.

Na hostování do středočeského klubu odchází Štěpán Koreš. „Mladá Boleslav, kterou tlačí ofenzivní část, kde má několik zraněných hráčů, za to logicky něco požadovala. Proto jsme dospěli k dohodě, že k nim půjde Štěpán Koreš. Věřím, že mu to po určitém období, které tady strávil, také pomůže,“ popsal sportovní ředitel Slavie.

„Štěpán může získat novou motivaci a více prostoru na hřišti, než by dostal třeba tady. Věřím, že se nám vrátí jako hotový hráč. Obě hostování jsou bez opce, takže pokud by hráči měli v létě přestupovat, tak se to bude řešit samostatně,“ doplnil Karol Kisel.

Smejkal: Očekávám, že Slavia půjde nahoru!

Samotný přesun obou hráčů se řešil velmi rychle. „Ráno jsem vstával normálně na trénink. Převlékl jsem se. Pak si mě zavolal trenér Jarolím, že se mám zase obléknout a hlásit se v Edenu,“ popisuje s úsměvem Michal Smejkal akci „kulový blesk“.

Nová akvizice sešívaných navíc dnes slaví osmadvacáté narozeniny. „Je to zvláštní dárek. Je zajímavé, že se vše sešlo v jeden den,“ pokračuje Smejkal, který vůbec nepochybuje, že se Slavia na jaře zvedne.

„Kádr je tu hodně kvalitní. Je tady trenér Koubek, který mě zná, očekávám, že budeme podávat dobré výkony a půjdeme nahoru,“ věří odchovanec plzeňské Viktorie. Trenér Miroslav Koubek poznal 194 cm vysokého stopera během svého dřívějšího působení právě v Mladé Boleslavi.

„Trenér asi hrál roli. Známe se delší dobu. Vytipoval si mě, proto jsem tady,“ tuší bývalý reprezentant do 21 let. Na co se Michal Smejkal nejvíce těší? „Na atmosféru a na stadion. Eden je nádherný, fanoušci tady pořád chodí. Pamatuji si, když Slavia získala titul, tak se tady hrálo vždycky v bouřlivé atmosféře,“ vzpomíná nový obránce Slavie.

Právě dnes osmadvacetiletý Michal Smejkal (narodil se 21. února 1986) je odchovancem Viktorie Plzeň, za kterou odehrál v letech 2005 až 2008 35 zápasů. Po hostování v Blšanech přestoupil 194 centimetrů vysoký obránce do Teplic, v 69 zápasech si na severu Čech připsal čtyři branky. Od léta 2012 působil někdejší český reprezentant do 19 a 21 let v Mladé Boleslavi. Právě v roce 2012 přibrzdilo jeho kariéru zranění předního zkříženého vazu, po rekonvalescenci se ale úspěšně vrátil do A-týmu středočeského klubu. V letošní sezoně má na kontě 7 utkání v Gambrinus lize, ve kterých vstřelil jeden gól, brankově se prosadil i v jednom ze dvou odehraných zápasů v Poháru České pošty.

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články