Slavii posílí argentinský záložník Aldo Baéz | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí argentinský záložník Aldo Baéz

PRAHA – Slavia hlásí ještě před začátkem nového ročníku SYNOT ligy další posilu. Tým by měl posílit argentinský záložník Aldo Baéz.
Pětadvacetiletý středopolař podstoupí v úterý zdravotní prohlídku. „Následně podepíšeme s hráčem tříletou smlouvu. Kluby jsou na přestupu domluvené,“ vysvětluje sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel.

„Jsem moc rád, že se nám povedlo získat velkou posilu do záložní řady z AS Trenčín. Aldo v několika sezonách prokázal své kvality a stál v Trenčíně u přerodu týmu ke stabilnímu účastníkovi evropských pohárů. Svou kvalitu prokazoval každý rok. Dnes se Trenčín prezentuje skvělým fotbalem a věřím, že to přenese Aldo i do Slavie,“ pokračuje sportovní ředitel Slavie.

„Jde o velice kvalitního užitečného středopolaře, který hru skvěle čte a kontroluje. Je přesně tím typem hráče, kterého jsme hledali,“ dodává Kisel s tím, že do tréninku by se měl Baéz zapojit ve středu.

„Jsem šťastný a těším se na novou výzvu ve Slavii,“ pronesl Aldo Baéz krátce a výstižně. „Poprvé jsem se o zájmu Slavie dozvěděl po našem vzájemném přípravném utkání na Slovensku, kdy mi můj agent řekl, že má o mě Slavia zájem. Hned jsem odpověděl, že do Slavie chci. Je to velký klub a pro mě osobně posun v kariéře,“ říká argentinský záložník.

„Těším se na tréninky, na spoluhráče a vůbec na celý klub,“ pokračoval Baéz, který hovoří perfektní slovenštinou. V Trenčíně působil od roku 2008. „Slovensky mluvím, stejně tak nebude problém s češtinou. Obě země mají hodně společného, v tomto nevidím žádné úskalí,“ vysvětluje rodák z Bueno Aires.

Pokud zdravotní prohlídka dopadne dobře, uvidíme novou akvizici sešívaných už v sobotu na hřišti Slovácka? „Samozřejmě bych byl rád, kdybych mohl nastoupit. Uvidíme ale, jestli se povedou vyřídit všechny formality,“ zakončil pětadvacetiletý záložník.

Aldo Baéz se narodil 5. září 1988 v argentinském hlavním městě Buenos Aires. 170 centimetrů vysoký střední záložník působil v mládežnických reprezentačních výběrech Argentiny. V Argentině působil v klubu Ferro Carril Oeste, ve kterém vyrůstal například Robert Ayala a kariéru tu odstartoval také trenér Héctor Cúper. Do Trenčína přišel Baéz v roce 2008 a postupem času se vypracoval v oporu a hvězdu slovenské ligy. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články