Slávisté na hostování: Souhrn podzimní části | SK Slavia Praha
Více

Slávisté na hostování: Souhrn podzimní části

Konec podzimní části mají za sebou také hráči Slavie, kteří hostovali v jiných klubech. Jak se jim dařilo? Nejvíce na sebe upozornil Stanislav Tecl, který v soutěžních duelech skóroval jedenáctkrát. Prosadili se také Matěj Chaluš nebo Ruslan Mingazov v Mladé Boleslavi. Pravidelně nastupovali také mladíci v dresu Viktorie Žižkov.

HET liga 

Stanislav Tecl (Jablonec) – Úspěšný podzim má za sebou útočník Stanislav Tecl. V lize se ve třinácti zápasech trefil hned osmkrát, další tři zásahy přidal v domácím poháru. Jablonec je po podzimní části na osmé pozici.

Matěj Chaluš (Mladá Boleslav) – Mladý stoper naskočil v dresu Mladé Boleslavi do deseti utkání, hned dvakrát se dokázal gólově prosadit. Na podzim také hrál za českou reprezentaci U20, kterou vedl s kapitánskou páskou. Po podzimu patří Mladé Boleslavi jedenáctá příčka.

Ruslan Mingazov (Mladá Boleslav) – Hbitý křídelní hráč se na hostování ve středočeském utkání dvakrát radoval z gólu, celkem v dresu Mladé Boleslavi odehrál deset utkání. Ke dvěma trefám přidal také jednu asistenci.

Martin Berkovec (Karviná) – Za Karvinou odchytal celkem jedenáct duelů. Karviná drží třináctou pozici.

Daniel Trubač (Teplice) – V dresu Teplic naskočil celkem do patnácti zápasů, z toho třikrát v domácím poháru a jednou v Juniorské lize. Po podzimu jsou Teplice šesté.

Jan Kuchta (Bohemians 1905) – Na podzim nastoupil za Bohemians 1905 do čtyř ligových duelů, dalších pět zápasů odehrál za juniorku, za kterou se také dvakrát trefil do sítě soupeře.

Prva Liga (Slovinsko)

Marko Alvir (NK Domžale) – Domžale je po podzimní části slovinské ligy na třetí pozici. Marko Alvir k tomu přispěl třemi trefami a třemi asistencemi. Zasáhl do jedenácti duelů nejvyšší slovinské soutěže.

Fotbalová národní liga

Vojtěch Mareš (Viktoria Žižkov) – Reprezentant do devatenácti let odehrál v celku Viktorie Žižkov na pozici středního obránce celkem devět zápasů, jeden z nich byl na půdě Jablonce v MOL Cupu. Viktoria Žižkov je po podzimu na třinácté příčce.

Václav Pardubský (Viktoria Žižkov) – Krajní obránce nastoupil za žižkovský celek do osmi duelů, z toho jeden také v domácím poháru v Jablonci.

Marcel Čermák (Viktoria Žižkov) – Kromě zápasu s Olympií zasáhl mladý střední záložník do všech utkání Viktorie Žižkov. V druhé nejvyšší lize má na svém kontě patnáct startů, další dva pak v českém poháru. Podařilo se mu také ve FNL vstřelit jeden gól.

Josef Řehák (Viktoria Žižkov) – Odchytal dva pohárové duely v Brozanech a v Jablonci.

Petar Musa (Viktoria Žižkov) – Urostlý chorvatský útočník si za Viktorii Žižkov připsal celkem 11 startů, ve kterých dal dva góly. Jeden z nich v MOL Cupu Brozanům, druhý v lize Olympii.

Daniel Souček (Táborsko) – Krajní obránce a reprezentant do dvaceti let nastoupil v Táborsku do čtrnácti zápasů. Táborsku patří jedenáctá příčka.

Lukáš Veselý (Táborsko) – Ve druhé lize naskočil do čtyř zápasů, další start si připsal v domácím poháru.

Ondřej Žežulka (Olympia Praha) – Za nováčka druhé nejvyšší české soutěže odehrál patnáct zápasů a z postu stopera vstřelil tři branky. Po podzimní části patří Olympii devátá pozice.

Lukáš Soukup (Olympia Praha) – V brance Olympie nastoupil do sedmi střetnutí.

Patrik Gilian (Ústí nad Labem) – Sedm zápasů odehrál Patrik Gilian za severočeský celek Ústí nad Labem ve druhé lize. Dva starty si připsal také v pohárových duelech. Ve druhé lize vstřelil jeden gól, trefil se proti Vlašimi.

Emmanuel Antwi (Příbram) – V Příbrami zasáhl do zápasu druhé ligy pouze jednou. Většinu podzimu odehrál za juniorku, za kterou má na kontě dvanáct startů a jednu trefu.

Česká fotbalová liga

Miroslav Routek (Dobrovice) – Za středočeský tým odehrál všech sedmnáct zápasů a na hřišti nechyběl ani minutu, navíc jako stoper vstřelil jeden gól. Dobrovice je po podzimu sedmá.

Josef Jakab (Vyšehrad) – V ČFL má za Vyšehrad dohromady jedenáct startů, ke kterým přidal jeden gól. Po podzimu patří Vyšehradu šestá příčka.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články