Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů | SK Slavia Praha
Více

Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů

PRAHA - Ani o nadcházejícím reprezentačním cyklu není nouze o zastoupení Slavie v reprezentačních výběrech. Trenér Karel Jarolím si do české reprezentace vybral hned pětici hráčů Slavie. Duo Rotaň - Sobol bude bojovat v dresu Ukrajiny o postup na MS. Jakuba Hromadu čeká se Slovenskem U21 zápas proti silnému Španělsku.

A-tým

Česká republika
Reprezentační A tým čekají poslední dva zápasy kvalifikačního cyklu. Výběr Karla Jarolíma je už bez naděje na postup na MS 2018. Na závěr změří síly s Ázerbájdžánem a San Marinem. V nominaci jsou Jan Bořil, Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Tomáš Souček a Jan Sýkora. Původně byl nominován také Milan Škoda, ten se však z reprezentace kvůli zdravotním potížím omluvil.

Ukrajina
Zkušený Ruslan Rotaň nechybí v nominaci Ukrajiny k duelům v Kosovu a doma s Chorvatskem, spolu s ním je ve výběru Ukrajiny také Eduard Sobol! Východoevropský stát stále bojuje o postup na MS, spolu s ním má naději na postup ještě Turecko, Island a právě Chorvatsko.

Kamerun
Michael Ngadeu se s Kamerunem v rámci kvalifikace na MS v Rusku utká s Alžírskem.

U21

Česká republika
Lvíčata čeká další díl kvalifikace na ME, tentokrát se bude hrát v Chorvatsku. Z hráčů Slavie byl nominován Daniel Trubač.

Slovensko
Kapitán slovenské U21 Jakub Hromada nebude chybět ani tentokrát. Slovensko čeká v kvalifikaci na ME náročný dvojzápas, na domácí půdě změří síly s Islandem a Španělskem.

U20

V nominaci trenéra Karla Krejčího je Matěj Chaluš, který ze Slavie hostuje v Mladé Boleslavi, v jejím dresu už stihl vstřelit jeden ligový gól. Tým U20 čekají další dva zápasy Elite Tournament proti Polsku a Anglii.

U19

Tým Luboše Kozla čekají přípravné zápasy proti Anglii a Řecku. Oba zápasy se budou hrát ve Znojmě. Ze Slavie si trenéra vybral krajního obránce Karla Schneidera, mezi náhradníky jsou pak David Beňo a Michael Hönig. Výběr U19 se připravuje na kvalifikaci na ME, na které se v Lucembursku střetne s domácím celkem, Arménií a Skotskem.

U18

Výběr U18 cestuje do Itálie, kde odehraje přípravné utkání s domácím týmem. V nominaci je obránce Martin Mach, záložník David Macháček a útočník Tomáš Čvančara. Mezi náhradníky jsou pak Martin Bejbl a Matěj Valenta.

U17

Tým U17 čeká kvalifikace na ME do sedmnácti let, soupeřem bude Arménie, Izrael a Turecko. V nominaci je šest hráčů Slavie: Jakub Markovič, Alexandr Bárta, Tomáš Vlček, Daniel Kosek, David Eichler a Ladislav Krobot.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články