Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů | SK Slavia Praha
Více

Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů

V závěru března mají své zápasy naplánovány reprezentační celky. V nominaci českého A-týmu jsou čtyři hráči Slavie. Do českého výběru U20 byl z kádru áčka nominován Pavel Bucha. Závěrečné boje o postup na mistrovství Evropy mají před sebou národní týmy U19 a U17, ve kterých má Slavia také početné zastoupení.

Česká republika

A-tým

Svěřence trenéra Karla Jarolíma čeká turnaj China Cup, na kterém změří síly s Uruguayí a ve druhém duelu s jedním z dvojice Čína – Wales. Do nominace si trenér vybral čtveřici hráčů Slavie. Z obranných řad pojede na reprezentační sraz Jan Bořil, dále záložníci Josef Hušbauer a Tomáš Souček, čtvrtým do party je pak kanonýr Milan Škoda.

Mezi náhradníky se pak dostal brankář Ondřej Kolář, dále pak trojice obránců Ondřej Kúdela, Lukáš Pokorný a Jakub Jugas, křídelní univerzál Jan Sýkora a střelec Stanislav Tecl.

U21

Do nominace k zápasům s Chorvatskem a Řeckem se dostal Daniel Trubač, který hostuje v Teplicích. Mezi náhradníky je Pavel Bucha.

U20

V týmu U20 se už Pavel Bucha ocitl v hlavní nominaci. Spolu s ním si trenér Karel Krejčí vybral Daniela Součka, Matěje Chaluše a Jana Kuchtu, všichni tři jsou aktuálně na hostování v jiných klubech. Mezi náhradníky jsou poté Marcel Čermák a Vojtěch Pardubský, kteří hostují v celku Viktorie Žižkov.

U19

V poslední fázi kvalifikace o postup na ME U19 bude bojovat o postup stoper Vojta Mareš, který také hostuje ve Viktorii Žižkov. Tým U19 čekají duely s Polskem, Řeckem a Itálií. Členem výpravy je také trenér sešívaného celku U19 Pavel Trávník. Náhradníky jsou David Beňo a Karel Schneider.

U18

Tým Jana Suchopárka odehraje dvě přípravná utkání s Dánskem, první duel odehraje v Hradci Králové, druhý v Lázních Bohdaneč. Do výběru trenéra se dostali záložníci Matěj Valenta a Michael Hönig, náhradníky jsou pak Libor Drozda, Jiří Janoušek, David Macháček a Michael Azilinon.

U17

Hned osm slávistů bude bojovat v dresu národního týmu U17 o postup na ME U17. Nominování byli brankář Jakub Markovič, obránci Tomáš Vlček a Daniel Kosek, do záložní řady pak Michal Kubáň, Jakub Zeronik, Matěj Vít a Jan Žambůrek, dále pak útočník Ladislav Krobot. Také tentokrát bude v roli trenéra brankářů Radek Černý. Mezi náhradníky jsou pak Tomáš Vincour, Michal Hošek a David Eichler. V cestě za postupem stojí českému týmu Srbsko, Španělsko a Ukrajina. Všechna utkání se hrají v Olomouci.

Ukrajina

Trenér Andriy Shevchenko si do svého týmu vybral Eduarda Sobola, soupeři východoevropského celku bude Saudská Arábie a Japonsko.

Pobřeží slonoviny

Simona Deliho čeká v dresu Pobřeží slonoviny přípravné utkání s Togem.

Kamerun

Také kamerunský národní tým odehraje jeden přípravný duel, soupeřem mu bude Kuvajt. Do nominace Kamerunu se opět dostal Michael Ngadeu-Ngadjui.

Turkmenistán

V rámci kvalifikace na Asijský pohár změří Turkmenistán s Ruslanem Mingazovem síly s Bahrajnem. Turkmenistán má už postup na Asijský pohár jistý.

Zahraniční hráči mládeže

Do slovenského výběru U21 si trenér vybral záložníka Jakuba Hromadu a také brankáře Martina Vantrubu. Slovenský tým čekají dva duely kvalifikace na ME U21 proti Albánii. Do týmu U21 Ázerbajdžánu byl nominován Rovlan Muradov z kádru juniorky, toho čekají zápasy kvalifikace na ME U21 s Kosovem a Irskem.

Poslední část bojů o EURO U19 čeká také Bosnu, v jejímž dresu se bude o postup prát Imad Rondić, soupeři Bosny budou Dánsko, Rakousko a Turecko. Střetne se tak s Ericem Schnürerem, kterého si trenér vybral do výběru U19 Rakouska. Stejně tak bude o postup hrát Kristijan Trapanovski s Makedonií U19, soupeřem mu bude Anglie, Maďarsko a Lotyšsko.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články