Slávisté převzali klíč od Prahy za vítězné derby! | SK Slavia Praha
Více

Slávisté převzali klíč od Prahy za vítězné derby!

PRAHA – Slávisté už zase mají klíč od Prahy. Obdrželi ho ve čtvrtek na Staroměstské radnici v Brožíkově sálu z rukou primátorky hlavního města Adriany Krnáčové.
A-tým reprezentovali vedle trenéra Jaroslava Šilhavého také kapitán Jiří Bílek, Antonín Barák a Jaromír Zmrhal, který se jedním ze dvou gólů střelecky přičinil za vítěství v derby na Letné proti Spartě 2:0.

„Derby jsem si užila, byl to dramatický zápas, který nakonec vyhrála Slavia, za což ji gratuluji,“ uvedla v proslovu primátorka Adriana Krnáčová. Na ni navázal za Slavii generální ředitel Martin Krob.

„Jsem rád, že naši hoši dokázali navzdory všem okolnostem derby vyhrát. Chtěl bych poděkovat paní primátorce za přijetí a hlavně našim hochům a trenérovi za vynikající výkon. Chtěl bych jim poblahopřát a věřím, že se tu zase sejdeme a dostaneme ten klíč znovu,“ prohlásil Martin Krob při předání.


Samotný ceremoniál si užívali i hráči. A to hlavně proto, že se jim do myšlenek opět dostávalo vítězné derby. „Můžeme si takto vzpomenout na ten krásný zápas. Je to něco speciálního a jsem rád, že tu můžeme být. Vyhrané derby dodalo týmu sebevědomí, byl to pro nás motor do dalších zápasů,“ těší Antonína Baráka.

„Rok zpátky jsme klíč také získali, ale to ho přebírali jiní. Já jsem tu poprvé a je to hezký zážitek. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Je to krásná tradice a jsme hrdí, že tu můžeme být," řekl kapitán Jiří Bílek.

Jaromír Zmrhal si přebírání klíče po roce zopakoval. „To se určitě neomrzí. Užili jsme si to moc a hlavně jsme rádi, že klíč máme. A zaslouženě,“ zakončil Zmrhal.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články