Slávisté přivezli z Chorvatska dvě třetí místa | SK Slavia Praha
Více

Slávisté přivezli z Chorvatska dvě třetí místa

PRAHA/MAKARSKA - V neděli vyvrcholily boje o umístění na turnaji Makarska cup. Naše týmy U10 a U12 nakonec vybojovaly bronzové medaile.

Kategorie U12:

Po dramatickém penaltovém s Hajdukem Split čekaly v neděli tým U12 boje o medaile. První překážkou mu byl tým NK Adriatic. Slavia bohužel i přes herní převahu prohrála 1:2 a souboji o třetí místo ji čekal tým RNK Split, se kterým v základní skupině prohrála 3:1. Naši mladíci předvedli dobrý výkon a po zásluze získali za výhru 4:0 bronzové medaile.

Semifinále:
SK Slavia Praha – NK Adriatic 1:2 (Novák z pen.)

Zápas o třetí místo:
SK Slavia Praha – RNK Splti 4:0 (2x Beran, Mazánek, Novák)

Boje o medaile hodnotil trenér Ondřej Jura:
„Semifinálové utkání jsme měli od úvodu pod kontrolou a v páté minutě jsme šli po pokutovém kopu do vedení. Hráli jsme výborně do defenzívy a soupeře jsme nenechali ani jednou vystřelit. Bohužel na začátku druhého poločasu jsme udělali řetězec chyb, který soupeř okamžitě potrestal a vyrovnal na 1:1. Druhá střela Splitu na branku skončila na horní tyči, poté se odrazila asi metr před brankovou čáru a pomezní rozhodčí nepochopitelně signalizoval, že střela skončila za čárou a k údivu všech lidí na stadionu hlavní rozhodčí branku uznal. Poté jsme soupeře zavřeli před vlastní branku, vytvořili jsme si čtyři vyložené šance, ovšem míč jsme do branky nedotlačili a zápas prohráli. Hráči cítili velkou křivdu, ovšem nutno přiznat, že utkání jsme si prohráli sami žalostnou koncovkou. V zápase o třetí místo byly na obou stranách viditelné známky únavy. Hráli jsme již sedmé utkání ve třech dnech. Přesto jsme si vytvořili v prvním poločase tři velké šance, ovšem jakoby na nás dolehla koncovka ze semifinálového utkání. Do druhého poločasu jsme udělali sedm změn a hra se tím oživila. Soupeře jsme zatlačili na vlastní polovinu a do konce jsme nastříleli čtyři krásné branky. Vítezstvím jsme si zajistili medaile, které jsou vždy ze zahraničí velmi ceněni.“


Kategorie U10:

Po stoprocentním bodovém zisku ze skupiny a postupu z osmifinále přes ŠN Romari nastoupil tým U10 ve čtvrtfinále proti NK Dubrava. Díky jednoznačné výhře 3:0 postoupili naši borci do semifinále. Tam se utkali s týmem NK Zadar. Náš tým byl lepší, ovšem proti bránícímu soupeři se nedokázal vícekrát gólově prosadit a prohrál 1:2. V zápase o bronz se U10 stejně jako U12 utkala s týmem RNK Split. Hráči U10 napodobili své starší spoluhráče a porazili soupeře ze Splitu 3:0 a slavili zisk bronzových medailí.

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – NK Dubrava 3:0

Semifinále:
SK Slavia Praha – NK Zadar 1:2

Zápas o třetí místo:
SK Slavia Praha – RNK Split 3:0

Nedělní zápasy hodnotil asistent trenéra Michal Paňák:
„Ve třetím hracím dni pokračovala vyřazovací část. Chlapci ve čtvrtfinále narazili na NK Dubrava. Byl to už kvalitnější soupeř a na některé chlapce doléhal stres z možného vypadnutí. Po rychlém gólu se však hráči dostali do pohody a hráli svojí hru. Hráči se zlepšili i co se týká ofsajdového postavení, kterých bylo o polovinu méně. Po výhře 3:0 nás čekal v boji o postup do finále tým NK Zadar. Soupeř byl velmi agresivní a důrazný v soubojích a naše hráče dostávali do stresu i taktickými kroky, které vyvedli naše chlapce z míry, nedokázali jsme si přihrát a drželi míč déle, než bylo třeba. I když bylo držení míče na naší straně, soupeř byl v zakončení úspěšnější. Soupeř vstřelil dva góly, náš jeden bohužel na postup do finále nestačil. Po těžkém dni nás čekal poslední zápas o třetí místo proti RNK Split. Chlapci se dokázali dostat z psychické nepohody, do které nás dostala první prohra. Od začátku jsme měli herní převahu, i když soupeř překvapil pár střelami a rychlými brejky, které však nedokázal zužitkovat. Z množství šancí, které jsme měli, jsme dokázali proměnit tři a soupeře jsme suverénně převálcovali.“

Kategorie U8:

Tým U8 po vypadnutí ze skupiny již žádná utkání nehrál, ovšem i tak naši nejmladší hráči hlasitě podporovali své starší spoluhráče v boji o medaile a i oni mají zásluhu na tom, že náš tým veze z turnaje dvě třetí místa.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články