Slávisté se připravují na derby | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se připravují na derby

<p> Velk&eacute; derby pražsk&yacute;ch &bdquo;S&ldquo; ček&aacute; hlavn&iacute; město už v&nbsp;sobotu 29. z&aacute;ř&iacute;. Sv&aacute;tek v&scaron;ech fanou&scaron;ků vypukne přesně ve 20 hodin.</p>

PRAHA/EDEN – Velké derby pražských „S“ čeká hlavní město už v sobotu 29. září. Svátek všech fanoušků vypukne přesně ve 20 hodin, tisková konference sešívaných se ale konala už ve středu. Své plány a představy do derby představili trenér Slavie Petr Rada, kapitán Karol Kisel, Martin Latka a Martin Juhar.

Trenér Rada: Derby je nejvíc, co může být

„Kádr, který jsem měl k dispozici, nedozná změn,“ začal trenér Petr Rada pro fanoušky asi nejdůležitější zprávou. „Co se zdravotního stavu týče, všichni až na Martina Dobrotku, který na sto procent nenastoupí, jsou připraveni hrát. Samozřejmě máme ještě dva dny a já věřím, že zranění nepřijde. Problém může být s Honzou Vošahlíkem, který má zraněný úpon a podstoupil vyšetření. Uvidíme, jaký bude jeho zdravotní stav na derby,“ doplnil Rada informace o stavu kádru.

„Předchozí zápasy Slavie a Sparty dopadly, jak dopadly. Derby v sobotu začíná znovu na 0:0, výsledky Sparty i naše musí každý hodnotiti sám. Pokud jde o derby je to vždy prestižní utkání jak u hráčů, tak u fanoušků, sledované i novináři a ze zahraničí. O to, jako bude zápas vypadat, se zasadí oba týmy a přál bych si, aby diváci viděli dobrý fotbal,“ doufá trenér Rada.

„Ať jsou kluby v jakékoli situaci, Slavia a Sparta je nejvíc, co může být. Je to tradice a já si přeji, aby to mělo odpovídající kvalitu a aby se diváci bavili,“ zakončil Petr Rada.

Kapitán Kisel zve všechny fanoušky do ochozů

„Nálada v týmu je dobrá, všichni se těšíme. Derby je největší zápas, cítí to fanoušci a cítíme to i my. Připravujeme se na něj sice jako na každé jiné utkání, ale každý hráč ví, že je to něco výjimečného a že to bude vidět na tribunách i na hřišti. Já doufám, že to bude oslava fotbalu s vítězným koncem pro nás,“ řekl a tiskové konferenci kapitán Slavie Karol Kisel.

„Je před námi zápas, na který se všichni těšíme a na výsledky Sparty příliš nekoukáme. Znám prostředí na Spartě, tak asi vím, co se tam děje. Ale nemyslím si, že to ovlivní utkání. Musíme se připravit tak, abychom byli lepší a zvítězili,“ burcuje Karol Kisel.

„I kdybychom byli nad Spartou nebo blíž v tabulce, tak chci zápas se Spartou vyhrát stejně jako teď. Chtěl bych všechny pozvat, vyzvat je, aby přišli, aby byla dobrá kulisa a abychom mohli i do Evropy vyslat signál, že český fotbal je někde výš,“ zve kapitán všechny fanoušky do ochozů.

Střelec z jarního derby Latka chce zápas dotáhnout do vítězného konce

Na stopera Martina Latku směřoval dotaz ohledně současné bilance Sparty, která už třikrát nezvítězila: „To, že Sparta třikrát nevyhrála, nehraje vůbec roli. My na tom byli loni podobně, nevěřilo se nám, a nakonec jsme skoro vyhráli. Je to tak specifický zápas, může dopadnout jakkoli,“ opáčil náš obránce.

„Těším se moc, je to moje už několikáté derby a doufám, že do něj vstoupíme jako do toho posledního. Že půjdeme do vedení a dotáhneme to tentokrát do vítězného konce,“ věří střelec Slavie z posledního derby.

Juharovo první derby

„Derby jsem si ještě nezahrál, těším se na zápas a nechci se nechat vyvést z míry nějakými narážkami. Určitě se moc těším,“ reagoval Martin Juhar na dotaz, zda se hecuje se svými bývalými spoluhráči ze Sparty.

„Ve Spartě jsem toho sice moc neodehrál, ale těším na fotbalový svátek a mám radost, že jsem jeho součástí a že je to na straně Slavie,“ dodával původem záložník, který ale v současném kádru sešívaných působí na levém kraji obrany.

Pro fanoušky je na zápase připraven speciální program, patronem utkání je primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda. Státní hymnu před výkopem zazpívá zpěvačka Marta Jandová, diváci se mohou těšit na nové představení hráčů na velkoplošných obrazovkách a na speciální výtisk magazínu Poločas s tématikou historie pražských derby.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články