Slávisté v reprezentaci: Premiéra pro Hrubeše, Balaj proti Ronaldovi | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentaci: Premiéra pro Hrubeše, Balaj proti Ronaldovi

PRAHA – Několik slávistů bylo pro nadcházejíci dny po utkání s Boleslaví nominování do reprezentačních výběrů. Karel Hrubeš poprvé okusí atmosféry týmu do 21 let, Bekim Balaj zase dostane šanci zahrát si proti Cristianu Ronaldovi.
V širším kádru pro reprezentační A-týmu figurují také dva slávisté. Mezi náhradníky jsou zatím stoper a kapitán Slavie Martin Latka, ve výběru je také pětigólový útočník a nejlepší střelec SYNOT ligy Milan Škoda. Trenér národního celku Pavel Vrba v pátek donominuje ještě zbývající tři hráče pro přípravné utkání s USA a kvalifikační s Holandskem. Dostane se na slávisty?

V týmu do 21 let, který na konci této sezony čeká mistrovství Evropy v Čechách, jsou Jaromír Zmrhal a poprvé Karel Hrubeš. Tým Jakuba Dovalila odcestuje na soustředění do Rakouska. Součástí budou i dva přípravné zápasy s kluby Red Bull Salcburk a SpVgg Unterhaching (3. liga).

Tým do 21 let bude v Zell am See s výjimkou hracích dnů trénovat a čas bude věnovat i upevňování vazeb v kolektivu. Jde o první z pěti přípravných bloků, které má trenér Jakub Dovalil před startem evropského šampionátu k dispozici. Další budou následovat v říjnu, v listopadu a v březnu a vše zakončení soustředění příští rok v květnu.

„Po období testování a vybírání přecházíme do fáze zužování kádru. Důkladně s kolegy sledujeme hráče, jsme rádi, že hodně jich nastupuje pravidelně v lize a někteří patří k tahounům svých mužstev. To například platí o Zmrhalovi a Hrubešovi ze Slavie nebo brankářích Koubkovi a Pavlenkovi,“ vysvětluje trenér Jakub Dovalil pro web fotbal.cz.

Premiéru si tak v „jednadvacítce“ připíše brankář Karel Hrubeš. „Jsem nadšený a mám ohromnou radost. Reprezentace byla vždycky jeden z mých cílů,“ říká brankář, který má zkušenosti z mladších výběrů. „Jednadvacítka je něco jiného. Ve výběru už jsou hráči, kteří hrají v některých klubech prim. Nemluvě o hráčích ze zahraničí,“ pokračuje Hrubeš. „Věřím, že důvěrů trenérů nezklamu a budu bojovat o to, abych si zasloužil pozvánku i příště,“ dodal Hrubeš.

Utkání sehraje také český výběr do 20 let trenéra Pavla Hoftycha. V jeho týmu jsou slávisté Robert Hrubý a Nikolas Salašovič. Tým čeká pobyt v Holandsku a přípravný duel s tímto soupeřem. Mezi náhradníky je Jan Prosek, který aktuálně hostuje ze Slavie ve Štěchovicích.

Za reprezentaci si opět zahraje také útočník Bekim Balaj, kterého čeká těžký duel. Albánie vstoupí do kvalifikace u EURO v Portugalsku. Slávistický střelec si tak zahraje proti Cristianu Ronaldovi.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články