Slávisté zahájili zimní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté zahájili zimní přípravu

PRAHA – Tým trenéra Dušana Uhrina se po vánočních svátcích sešel opět v Edenu, aby zahájil zimní přípravu na jarní část sezony. Aktuálně je v kádru A-týmu Slavie 31 hráčů.
Poprvé se tak v Edenu představily týmu také nové zimní posily. Své místo v kabině si našli Josef Hušbauer, Zdeněk Linhart, Antonín Barák a jako nejnovější posila krajní obránce Jan Bořil.

Do přípravy se zapojí také Jan Vošahlík, který se vrátil z ročního hostování v Kazachstánu. Z mladých hráčů pak dostanou v přípravě šanci Jan Kuchta a Libor Holík, kteří atmosféru A-týmu okusili už na podzim. 

Úplným nováčkem je Daniel Souček ze slávistické devatenáctky. Ten může hrát na obou krajích obrany nebo ve středu zálohy. Jako jediný hráč ročníku 1998 je v kádru reprezentační U19.

„Bylo vidět, že se hráči do přípravy těšili a že během Vánoc něco dělali. Teď nás čekají dva dny testy a pak budeme trénovat dopoledne na hřišti a odpoledne v lese,“ uvedl k začátku přípravy trenér Dušan Uhrin.

V pondělí a v úterý se tým rozdělí na dvě skupiny a všichni hráči postupně absolvují funkční a zátěžové testy, které jsou na programu přímo v Edenu, a zdravotní vyšetření v ÚVN ve Střešovicích.

Od středy už svěřenci trenéra Uhrina najedou na tréninkový plán, ve kterém budou střídat tréninkové jednotky na hřišti v Edenu s nabíráním kondice v Krčském lese.

V sobotu už slávisty čekají první přípravná utkání. Od 11:00 se představí na UMT v Edenu proti Kolínu, od 14:00 naváže na stejném místě duel proti Vlašimi.

Aktuální kádr Slavie v zimní přípravě:

Brankáři: Martin Berkovec, Josef Řehák, Karel Hrubeš

Obránci: Michal Švec, Tomáš Jablonský, Simon Deli, Jiří Bílek, Michal Frydrych, Martin Latka, Jan Bořil, Marek Kodr, Libor Holík, Daniel Souček, Jan Mikula

Záložníci: Jan Štohanzl, Levan Kenia, Karel Piták, Jan Vošahlík, Antonín Barák, Robert Hrubý, Jaromír Zmrhal, Miljan Vukadinovič, Josef Bazal, Tomáš Souček, Milan Černý, Josef Hušbauer

Útočníci: Dame Diop, Radek Voltr, Jan Kuchta, Zdeněk Linhart, Milan Škoda


Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články