Slávistický Mikuláš naděloval v Motole | SK Slavia Praha
Více

Slávistický Mikuláš naděloval v Motole

PRAHA/FN MOTOL – Jako každý rok před Vánocemi, tak i letos navštívila slávistická delegace dětskou Transplantační jednotku Fakultní nemocnice v Motole. Poprvé se však sešívaní převlékli za Mikuláše, čerta a anděla.
Role organizátora celé akce se jako tradičně ujal kapitán Martin Latka, který návštěvě věnoval obrovskou část svého volného času. Letos nejen organizoval sbírku na potřebné vybavení a dárky pro dětské pacienty, dokonce si se spoluhráči zajistil převleky, aby mohli v Motole udělat mikulášskou návštěvu. Role Mikuláše se skvěle zhostil Jiří Bílek a Martina Latku jako další čert doplnil Martin Dostál. Nemohl chybět ani vedoucí týmu Stanislav Vlček.

„Děláme to každý rok, vybíráme mezi sebou v šatně peníze, za které nakupujeme dárky a další věci, které potřebují v nemocnici. Většinou jsme dělali Vánoce, ale letos to vyšlo na Mikuláše,“ vysvětluje slávistický obránce Martin Latka, který si cestu do Motola najde minimálně jednou za rok.
„Pokaždé, když jsem v Čechách, tak se snažím pomoct. Je to to nejmenší, co můžeme udělat a dětem a rodičům aspoň trochu zpříjemnit předvánoční čas,“ pokračuje Latka.

„Chtěl bych poděkovat všem klukům, celému realizačnímu týmu a všem zaměstnancům, kteří se na sbírce podíleli. Letos jsme vybrali rekordní částku, ze které budou dětem hrazené rekondiční pobyty, ale nakoupili jsme i spoustu dárků a další každodenní potřeby pro oddělení. Jsem rád, že každý rok se k tomu stavíme lépe a lépe. Všichni, kdo jsme se podíleli, jsme šťastní, že aspoň touto malou měrou můžeme pomoct,“ pokračoval Martin Latka. Aby jen neděkoval on, je potřeba poděkovat hlavně Martinovi, který celou návštěvu zorganizoval.


Spolupráce Slavie s Motolem, respektive sdružením DONOR trvá už několik let. „Jsem moc ráda, že akce proběhla tak krásně. Jsme moc šťastní, že si hráči na naše děti udělali opět čas. Děti jsou velmi nadšené, že za nimi chodí sportovci. Stejně jako oni překonávají děti řadu obtíží a bolestí. Sportovec má pro ně velký význam a motivaci,“ říká Marie Choniawková z Kliniky dětské hematologie a onkologie.

„Velmi si vážíme toho, že můžeme s dětmi chodit na Slavii na zápasy a naopak, že slávisté chodí sem za námi. Je to velmi úžasná spolupráce a jsem moc ráda, že v ní neustále pokračujeme,“ dodala Choniawková.

Se samotnými dětmi logicky nejvíce komunikoval Jiří Bílek v převleku Mikuláše. Nutno podotknout, že svou úlohu zvládl na jedničku s hvězdičkou. „Jsem moc rád, že má Laty vztahy s dětskou onkologií. Udělal jsem to moc rád a na děti jsem se těšil, i když jsem tady byl poprvé a musím se přiznat, že jsem z toho měl trochu obavy," říkal po návštěvě slávistický obránce.

Roli druhého čerta převzal Martin Dostál. „Režisérem celé akce byl Martin Latka, který to zorganizoval. Myslím si, že jsme dětem udělali radost, což byl základ," líčí Martin Dostál. „Nikoho jsme si neodnesli, takže tady byly samé hodné děti,“ dodává s úsměvem na tváři slávistický čert.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články