Slávistky prohrály derby se Spartou | SK Slavia Praha
Více

Slávistky prohrály derby se Spartou

Derby žen se Slavii nevydařilo a po domácí prohře se Spartou 1:2 se náskok v tabulce na rivala z Letné zmenšil na rozdíl dvou bodů. Jedinou branku Slavie vstřelila Svitková z penalty.
Do derby nasadil trenér Pavel Medynský nejsilnější sestavu. Úvod byl z obou stran opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu. Jenže pak začala hrozit Sparta, v 9. minutě hlavičkovala Stašková, Votíková její pokus chytila, ale nakonec byl stejně odmáván ofsajd. A stejná hráčka se za chvíli dostala do další gólové příležitosti, ale její střela byla slabá. Ve 20. minutě se Sparta ujala vedení, centrovaný míč Burkenroadová šikovně tečovala za bezmocnou Votíkovou. Slavia se těžko dostávala do hry, výjimkou byla tvrdá střela Kožárové, kterou zastavilo břevno. Drama vyvrcholilo v závěru poločasu, kdy Necidová vyslala do úniku Bartoňovou, která obešla brankářku a při tom byla faulována. Nařízenou penaltu proměnila Svitková a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas byl více vyhrocený, nejdříve byl vykázán trenér Pavel Medynský na tribunu, pak zase požadovala penaltu Sparta. V 63. minutě se dostala k míči Stašková, pronikla do vápna a levačkou přesně k tyči překonala Votíkovou. Hosté měli více míč na kopačkách, navíc zahrávali několik rohů a standardních situací. Slávistky se těžko dostávaly nadostřel sparťanské branky, takže si ani nevytvářely šance na vyrovnání. Ke konci zápasu se slávistky tlačily do útoku, na hrot se vysunula Pincová, ale skórovat se nepodařilo. Sparta vyhrála 2:1, Slavia má nyní v tabulce náskok dvou bodů právě na rivala z Letné.

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:2 (1:1)

Sestava Slavia: Votíková - Chlastáková, Bartovičová, Pincová, Bartoňová - Divišová (81. Dědinová), Svitková Krejčiříková (30. Necidová, 85. Pěničková), Szewieczková, Jessenová - Kožárová

Sestava Sparta: Dorseyová (45. Pižlová) - Odehnalová, Stromová, Bertholdová, Stárová, Rabenová, Martínková, Burkenroadová (90. Halinenová), Stašková (88. Křivská), Vyštejnová, Nepokojová (75. Bužková)

Branky: 45. Svitková (pen.) - 20. Burkenroadová, 63. Stašková

ŽK: Chlastáková, Divišová, Kožárová - Stašková, Burkenroadová

Rozhodčí: Kovářová - Zaplatilová, Hanáková

Diváci: 600

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články