Slávistky se s Evropou loučí domácí remízou | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se s Evropou loučí domácí remízou

Slávistky opět potvrdily, že jim Eden svědčí. Ve čtvrtfinále Ligy mistryň sice končí, proti silnému Wolfsburgu ale uhrály cennou remízu 1:1. Jedinou branku červenobílých vstřelila Petra Divišová.
Slávistky do zápasu nastoupily v totožné sestavě jako před týdnem. Wolfsburg sice měl od začátku územní převahu, slavistiky byly ale tentokrát v bránění zodpovědnější. Trpělivě držely prostory a nepouštěly soupeřky k šancím.

První náznak měly slávistky ve 12. minutě, kdy zkoušela technicky překvapit brankářku Divišová, míč však skončil nad břevnem. Ve 26. minutě pak střílela k tyči Wulleartová, avšak Votíková si s její střelou poradila.

Chvíli poté se k nebezpečné střele z úhlu dostala Divišová, gólmanka vytáhla na roh. Ve 30. minutě už přišla odměna za pracovitost. Po kombinaci Svitková rychle posunula na Divišovou, která z vápna za pomocí tyče skórovala – 1:0 pro Slavii!

Na druhé straně zblízka ve skluzu trefila břevna Jakabfiová. V závěru poločasu ještě krásnou technickou střelu předvedla Szewieczková, míč bohužel opět mířil těsně nad branku.

Ve druhém půli se styl hry moc neměnil, Wolfsburg měl v držení míč a neustále hledal skulinky v obraně sešívaných. Naopak slávistky jakoukoliv možnost využívaly k rychlému přečíslení. Dlouho však nebyly k vidění žádné šance.

Až v 67. minutě centrovala Kožárová a nabíhající Jessenová střílela bez přípravy, jistému gólu ale zabránila obránkyně vlčic. Z následného protiútoku se bohužel prosadila Pajorová a srovnala na 1:1.

V 80. minutě jsme měly slávistky štěstí, Votíkové podruhé pomohla branková konstrukce, to když centrovaný míč tečovala hráčka Wolfsburgu a ten skončil na tyči. S přibývajícím časem také sílil tlak hostů, kteří chtěli strhnout vedení na svou stranu. Sešívané ale udržely remízu.

Slávistky se tak z Evropou loučí jako jeden z osmi nejlepších celků ženského fotbalu. A sešívané opět potvrdily, že se jim v Edenu daří. Podpořit je přišlo přes 1 700 fanoušků a červenobílé ženy už posedmé za sebou na hlavním stadionu neprohrály.

SK Slavia Praha – VfL Wolfsburg 1:1 (1:0)

Branky: 30. Divišová – 68. Pajerová

Slavia: Votíková – Chlastáková, Bartovičová, Pincová, Bartoňová – Divišová (55. Pěničková), Svitková, Krejčiříková, Jessenová (88. Necidová) – Szewieczková (69. Dědinová) – Kožárová

Wolfsburg: Schultová – Fischerová, Wedemeyerová, Goesslingová (71. Blässeová) – Maritzová, Dickenmannová, Bjorková Gunnarsdóttiriová (59. Poppová), Jakabfiová, Kerschowská – Pajorová (76. Stolzeová), Wullaertová

ŽK: Dědinová
Diváci: 1 712
Rozhodčí: Lehtovaaraová – Mcmullenová, O´Neillová

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články