Slávistky si poradily s Duklou! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si poradily s Duklou!

PRAHA - Slávistky před odvetou Ligy mistryň porazily Duklu vysoko 9:0. Dvakrát se prosadily Szewieczková, Necidová a Pěničková.
Slávistky před odvetou Ligy mistryň sehrály utkání na Dukle, kterou jsme v srpnu porazily vysoko 10:0. Sestava se moc nelišila od středečního utkání s Minskem. Roli favorita jsme potvrzovali hned od začátku, do prvních šancí se dostala Cahynová a Szewieczková. A první branka padla v 5. minutě, kdy Rzycká odkopla přímo k Szewieczkové, která zblízka prostřeliila Dolejšovou. Již ve 14. minutě centrovala do vápna Svitková a Necidová usměrnila k tyči. Ve 20. minutě si přihrávku na Cahynovou srazila do vlastní branky Adámková. Po třech minutách se podruhé prosadila Necidová. Převaha byla velká, hrálo se převážně na polovině Dukly. V závěru poločasu jsme ještě dvakrát skórovali. Nejdříve po rohu Svitkové na přední tyči hlavičkovala Pěničková. A po prodloužení Svitkové přesně k tyči střílela Szewieczková.

Do druhého poločasu jsme udělali rovnou pět střídání, přesto převaha pokračovala. A hned ve 49. minutě po přetaženém centru Pěničkové se hlavou prosadila Jarchovská. A krásnou branku vstřelila Pěničková ze standardní situace, kdy vymetla pravou šibenici. Měli jsme i další šance, ale na delší dobu se nedařilo skórovat. Dukla zahrozila v 73. minutě, nejdříve byla u brankářky Šturmová, její následný centr a přihrávce Houbové střílela nad branku Soukupová. Hned z následné akce Necidová vyslala průnikovou přihrávku na Sedláčkovou, ve vápně našla Veselou a umístěnou střelou nedala Dolejšové šanci. Do konce zápasu jsme již branku nevstřelili, naopak šanci měla Pakostová, ale Malíková byla úspěšnější.

"Odvetné utkání jsme zvládli stejně jako první. S úzkou umělou trávou zde na Julisce jsme se vyrovnali, po poločase vedli o šest branek, takže jsme mohli pošetřit síly na středu. Jsem spokojen s přístupem hráček s tím, že jsme připraveni na důležitou odvetu v Lize mistryň," řekl k zápasu stručně trenér Pavel Medynský.

Již ve středu 11. 10. od 18:30 je v Edenu odveta Ligy mistryň. Přijďte všichni. Vstupenky na www.ticketportal.cz. Pernamentkáři mají vstup zdarma.

FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 0:9 (0:6)
Branky:
2x Szewieczková, 2x Necidová, 2x Pěničková, Jarchovská, Veselá, vlastní Adámková

Sestava: Malíková, Pincová (46´Budošová), Bartovičová, Sedláčková, Dědinová, Svitková (46´ Kožárová), Cahynová (46´ Skálová), Pěničková, Divišová (46´ Veselá) , Szewieczková (46´Jarchovská), Necidová

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články