Slávistky si poradily s Plzní | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si poradily s Plzní

Fotbalistky Slavie v sobotním utkání porazily Plzeň 2:0 po brankách Cahynové a Kožárové.
Slávistky nastoupily proti Plzni, které v posledních zápasech pravidelně dávaly hodně branek. Tentokrát jsme tak úspěšní nebyli. Úvod utkání nám vyšel skvěle, hned v 5. minutě střelu Cahynové tečovala do protipohybu brankářky Juračková. Domácí si vytvářely další šance, pak zahrozila po přihrávce Svitkové opět Kožárová, ale mířila těsně vedle branky. V 16. minutě po dlouhém pasu Tomáškové za obranu unikla Benýrová a přízemní centr před brankářkou tečovala Kožárová. Jenže co se týče vstřelených branek, to bylo ze strany Slavie vše. Pak byl k vidění zmar při koncovce, jelikož jsme si vytvořili velké množství šancí, ale Plzeň dokázala všechno přežít, obětavě bránila a několikrát odkopla míč z brankové čáry. O skórování se několikrát snažila Divišová, Svitková, Pěničková.


Ve druhém poločase pokračovala slávistická převaha, ale s nedůraznou koncovkou. Divišová šla sama na branku, ale zamířila těsně vedle branku. O chvíli později v nebezpečné pozici byla Pěničková, následně střílela ještě Kožárová. V 60. minutě Kožárová střílela z úhlu, o dalších několik minut Pincová. Plzeň si za celý zápas vytvořila jedinou šanci, ale z brankové čáry vykopla Benýrová. V závěru utkání ještě neproměnila možnost Brázdová. Pozitivem utkání byl návrat Pincové po zranění.

V neděli neporažená Sparta prohrála na hřišti Slovácka 2:4 a ženy Slavie tak vévodí prvoligové tabulce!

Slavia - Plzeň 2:0 (2:0)
Slavia: Nedvědová - Tomášková, Odehnalová, Budošová (46. Pincová), Malinová (57. Holečková) - Svitková, Cahynová, Pěničková, Benýrová - Kožárová (78. Brázdová), Divišová (69. Necidová)
Plzeň: Krýslová - Bohmannová (89. Hessová), Juračková, Hanžlová - Pacandová, Ondrášková - Jungová (74. Myslíková), Chocholoušková (83. Beštová), Čechurová - Markelová, Rosprimová (50. Ivaničová)
Branky: 5. Cahynová, 16. Kožárová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články