Slávistky vezou 3 body ze Slovácka! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vezou 3 body ze Slovácka!

Slávistky si poradily se třetím týmem loňské soutěže Slováckem 4:2, i když to bylo hodně náročné. Střelecky se prosadily Krejčiříková, Kožárová, Chlastáková a Cahynová.

Slávistky do zápasu vstoupily s několika změnami a bohužel úvod nám nevyšel, domácí se chytla a bylo to hodně náročné. Hned v úvodu Fabová vystihla malou domů, ale možná až zbrkle střílela brzy a mimo branku. Po chvilce se po centru a teči dostala zblízka do zakončení Bychkova, ale Votíková byla pozorná. V 7. minutě přihrála Bychkova do výhodné pozici Fabové, ale před brankářkou Votíkovou neuspěla. Holky byly v soubojích pozdě, nedařily se přihrávky, dřelo to. A bohužel jsme si nevytvořili moc šancí, z dálky to zkoušela Krejčiříková, Divišová nebo v nadějné pozici byla Svitková, ale ke střele se nedostala. Ve 29. minutě se z úhlu k míči dostala Kamila Dubcová a přesnou křižnou střelou překonala Votíkovou. V závěru poločasu jsme ale dokázali vyrovnat, za vápnem se ke střele dostala Krejčiříková a umístěnou ranou po zemi přesně k tyči nedala Růžičkové šanci.


Na začátku druhého poločasu se k dobré střele dostala Bychkova, Votíková vyrazila na roh. Slávistky pak přidaly a přebíraly otěže zápasu. První varování byla hlavička Svitkové po centru Chlastákové. Hned z další akce Szewieczková posunula na levé straně k Bartoňové, její přízemní centr usměrnila do sítě Kožárová. V 64. minutě po centru Bartoňové prošel míč k zadní tyči, kam si naběhla Chlastáková a z první zakončovala pod břevno. A v 7. minutě zahrála Krejčiříková standardní situaci a ve vápně se zorientovala Cahynová a přidala čtvrtou branku. Slovácko už nebylo moc nebezpečné, naopak Kožárová ještě neproměnila penaltu. V samotném závěru nakonec korigovala svou druhou brankou Kamila Dubcová.

Za týden je na programu derby se Spartou, hraje se na Xaverově 3. 9. od 16 hodin!


"Dnešní zápas musím hodnotit dobře dle výsledku. Mrzí mě inkasované branky, hlavně první, protože jsme dostali soupeře do sedla, dnes byl hodně nepříjemný. My jsme se prvním poločasem protrápili, kdy jsme si nebyli schopní víc přihrát v útočné fázi. Skřípalo to, ale ještě že se nám podařilo do poločasu vyrovnat, to byl velice důležitý moment zápasu. Ve druhém poločase nám vyšel vstup, kdy jsme dali druhou branku a pak jak když mávne proutkem, Slovácko si asi přestalo věřit a my se dostali do sedla. I když to nebyl optimální výkon, tak jsme si za druhý poločas vítězství zasloužili," zhodnotil utkání trenér Pavel Medynský.


1.FC Slovácko - SK Slavia Praha 2:4 (1:1)

Branky: 43.Krejčiříková, 57.Kožárová, 64.Chlastáková, 70.Cahynová

Sestava: Votíková, Budošová, Dědinová (33.Chlastáková), Bartoňová, Bartovičová, Cahynová, Krejčiříková (77.Skálová), Divišová (55.Kožárová), Svitková, Jarchovská, Necidová (33.Szewieczková, 71.Pěničková)

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články