Slávistky vezou tři body z Hradce | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vezou tři body z Hradce

Praha - Fotbalistky Slavie pokračují ve vítězné sérii a v dalším ligovém kole si připsaly vysokou výhru 9:1 v Hradci. Po dvou brankách skórovaly Skálová a Budošová. Slávistky jsou v této sezóně stále neporaženy.
Slávistky po postupu v Lize mistryň zavítaly do Hradce, kde od úvodních minut potvrzovaly roli favorita. Jenže na vedoucí branku si musely počkat, měly několik náznaků, ale řada centrů nenacházelo adresáta. Až v 15. minutě Cahynová přenesla hru, Veselá se uvolnila a křížnou střelou překonala brankářku. Hradec mohl zahrozit o dvě minuty později ze standardní situace, Danielková však trefila jen zeď. Velkou šanci nevyužila Krejčiříková, kdy trefila brankářku z pár kroků po centru Necidové. Ve 24. minutě po rychlém přenesení hry poslala Chlastáková před branku přízemní centr a Jarchovská měla jednoduchou pozici. Pak slabou střelu Cahynové brankářka vyrazila. Ve 35. minutě po faulu na Jarchovskou proměnila penaltu Chlastáková.

Do druhého poločase se prostřídalo, ale v 50. minutě přišlo varování, když se po zkrumáži prosadila Valentová. Holky to naopak povzbudilo a po minutě centrovala do vápna Veselá a na zadní tyči hlavičkovala pod břevno Dědinová. A začalo to padat, po dalším centru Veselé hlavičkovala přesně k tyči Skálová. Právě do vápna nyní chodilo velké množství a hradecká obrana se dostávala stále více pod tlak. V 62. minutě šikovně poslala do malého vápna míč Svitková, důrazná dvojice Skálová - Divišová zajistila následně branku, když obránkyně odkopla do Divišové, od které pak skončil míč v síti. Během krátké chvíle se dvakrát prosadila Budošová, když po každé střílela přesně z voleje bez přípravy. A po hezkém průniku Dědinové přidala druhou branku Skálová. Slávistky tak splnily povinnost a připsaly si další vysokou výhru.

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha ženy 1:9 (0:3)

Branky: 2x Budošová, 2x Skálová, Dědinová, Jarchovská, Veselá, Chlastáková, Divišová

Slavia: Sladká, Sedláčková, Budošová, Chlastáková, Dědinová, Veselá, Cahynová, Krejčiříková, Pěničková, Jarchovská, Necidová

Hradec: Pospíšilová, Hýlová, Novotná, Svobodová, Miklová, Plzáková, Danihelková, Antalíková, Mikysková, Červeňáková, Vítková

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články