Soupeře jsme přehráli, to ale ve fotbale neplatí | SK Slavia Praha
Více

Soupeře jsme přehráli, to ale ve fotbale neplatí

PRAHA/EDEN ARENA - Tomáš Souček nastoupil v pozici defenzivního záložníka i do odvetného zápasu proti Apoelu, sám se dostal do několika šancí, ani jemu se ale gólmana soupeře propálit nepodařilo. „Liga mistrů byla blízko, ale my jsme to zkazili už v prvním zápase v prvních deseti minutách," litoval po závěrečném hvizdu dvaadvacetiletý odchovanec.
Panuje po zápase zklamání, když Liga mistrů nebyla až tak vzdálená?
„Byla blízko, ale my jsme to zkazili už v tom prvním zápase v prvních deseti minutách. Jinak jsme ve zbytku zápasu APOEL přehráli, doma jsme ho taky přestříleli. To jedině nás mrzí, ale věřím, že se do toho dostaneme. Pořád jsme v Evropské lize, budeme se soustředit na to, koho nám v pátek vylosují, na to se těšíme. Chtěli jsme si zahrát Ligu mistrů, ale bereme i Evropskou ligu jako úspěch.

Soupeř během utkání hodně zdržoval, hlavně v prvním poločase. Promarněného času byla spousta. Jak jste to vnímali na hřišti?
„Když potřebujete dohánět výsledky a druhý tým zdržuje a nehraje, tak to je každý naštvaný. Oni zdržovali, ale to je zahraničním hráčům vlastní. Byli jsme na to připraveni.“

Měli jste tlak hlavně v úvodu, pak se trochu rozmělnil. Čím to bylo? Docházely síly?
„Hned ve druhé minutě jsme měli dva rohy, z toho jedna velká šance. Pak přišly další šance. Myslím si, že první poločas byl fantastický, měli jsme několik gólovek. Ve druhém poločase už to trochu upadlo. Bylo to také asi proto, že jsme nedali gól, to by nás nakoplo dále.“

Slavii se nicméně pořád nedaří v zakončení?
„Stále to nepřichází. My na to čekáme, až se nám povede dát gól a prolomíme to. Dneska to nepřišlo, tak věříme, že to v neděli v zápase s Boleslaví prolomíme a jak padne první, tak se už rozstřílíme. Dneska jsem tam měl sám nějaké šance. Mohl jsem tam lépe vystřelit. To mě mrzí.

Která z těch dnešních šancí byla nejvíc gólová?
„Dannyho volej byla dobrá šance, Michal Frydrych měl také dobré příležitosti, ale nechtěl bych to teď vyjmenovávat, kouknu se na to v klidu doma. Teď už ani nevím, kolik by jich bylo. Soupeře jsme dne přehráli, ale to ve fotbale neplatí, hraje se to na góly. Oni dali doma dva, tak postoupili.

I když se nepostoupilo do Ligy mistrů, před nějakými třemi lety Slavia o evropských pohárech asi ani nesnila?
„Právě, před pár lety se málem spadlo, teď se hrají Evropské poháry, to asi nikdo ani nečekal. Těšíme se na to. Myslím si, že pro všechny to tu bude skvělé, Evropská liga se hodně zvedla, jsou tam dobré týmy, jako je třeba Arsenal.“

Na koho byste se případně těšil do skupiny?
„Já od malička miluji právě Arsenal, takže ty bych si přál nejvíce. Pak také někoho hratelného, abychom se mohli dostat ze skupiny.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články