Splnili jsme roli favorita, těší trenéra Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Splnili jsme roli favorita, těší trenéra Šilhavého

PRAHA/EDEN ARÉNA - Slavia neponechala proti Hradci nic náhodě a už po první půli vedla v Edenu 3:0. Celkové čtyři branky pak zajistily nejen zisk tří bodů, ale také prodloužení série bez porážky. „Pokud by ta série nevedla ke kýženému konci, bude jen statistický údaj. Raději bych dokončil sezonu s titulem a bez prodloužené série,“ přiznává trenér Jaroslav Šilhavý.
„Pro nás potřebné tři body. Je to důležité vítězství, i když očekávané. Splnili jsme roli favorita a zaslouženě vyhráli,“ otevřel své zápasové hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý. „První poločas byl kvalitnější než druhý, povedl se nám vstup do zápasu, kvalitou jsme dotlačili soupeře k chybám a podařilo se nám vstřelit tři góly,“ pokračoval.

„I do druhé půle se nám vstup vydařil, ale nebyli jsme stoprocentní v proměňování šancí. Špatně jsme řešili některé situace. Závěr jsme měli odehrát mnohem lépe, ne tak lehkovážně. Dali jsme sice jednu branku ale lidé, co přišli, si zasloužili víc,“ poukázal na slabiny ve hře trenér.

Slavia je o bod na druhé příčce. „Chtěli jsme snížit náskok Plzně, a naopak získat náskok 3 body na další soupeře. Ještě je ve hře 18 bodů. Cíl, který jsme si dali, tedy účast v pohárech, už bych počítal, že vyjde. Můžeme ale dosáhnout ještě dál, pereme se o titul, jsme v poháru. Musíme se teď hlavně zkoncentrovat na páteční zápas na Slovácku,“ dodal.

Plzeň si stále drží v čele bodový náskok a v příštím kole ji čeká Sparta. Slavia naopak hraje se Slováckem, které s Plzní změřilo síly v tomto kole. „Plzeň musí klopýtnout a my ne. Jestli to bude na Spartě, nevadilo by nám to. Slovácko bychom stejně sledovali, hrajeme ale trochu jinak než Plzeň. Viděli jsme, že se Slovácko nebálo, hrálo dobře kombinačně a sahalo i po bodu, ale Plzeň ukázala, že má kvalitu,“ uznal sílu svých konkurentů.

Slavia Hradec přesvědčivě přestřílela. „Každý chceme vyhrávat, dávat góly. Kluci jsou v pohodě, jsou na vítězné vlně, když to tam padá, je to jen dobře. Je to asi dané i způsobem hry, hrajeme to více vertikálně, nahoru. Hledíme dopředu na evropské soutěže a víme, jak tam týmy hrají. Pokud tam nebude intenzita hry, nemáme v Evropě co dělat,“ vysvětloval.

Trenér Šilhavý navíc prodloužil sérii bez porážky. Chce ji dotáhnout až do konce ligy? „Bylo by to nádherné, ale pokud by ta série nevedla ke kýženému konci, bude jen statistický údaj. Raději bych dokončil sezonu s titulem a bez prodloužené série,“ přiznává trenér.

Otázky se pak stočily na případné posily červenobílých a fyzickou sílu aktuálního kádru. „Fyzicky silný hráč nemusí být vždy vysoký. Může být i malý, ale hraje v tempu a intenzitě, nebojí se. Silní hráči jsou dobří do standardních situací, které rozhodují zápasy. V tom je naše síla. Takové do týmu chceme, jsou nesmírně důležití pro úspěch v Evropě. To bylo vidět v posledním zápase Juventusu, to se mi líbilo,“ prozradit Jaroslav Šilhavý.

Slavia bude navíc brzy hrát na svém vlastním stadionu. „Vedení se podařil husarský kousek. Kvůli tomu, že nebyl stadion náš, musíme letos například hrát poslední zápas jinde. Věříme, že v budoucnu bude okolí více využíváno pro naše tréninkové účely. I pro fanoušky je to důvod se bít za Slavii, toužili mít svůj stadion a teď to nastane,“ těší trenéra.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články