Spoju jsme silnější: I v ženském fotbale | SK Slavia Praha
Více

Spoju jsme silnější: I v ženském fotbale

PRAHA - Před padesáti lety vyhrály fotbalistky Slavie vůbec první domácí soutěž v ženské (tehdy dívčí) kopané. A od té doby jsou pevnou součástí slávistické rodiny. Padesátileté výročí zastihlo sešívané jako trojnásobné úřadující mistryně ligy, které pravidelně bojují v konkurenci evropských velkoklubů v Lize mistryň.
Jednou z osobností, která se o rozkvět ženské kopané v červenobílých barvách zasloužila, je beze sporu bývalá hráčka a současná manažerka slávistických žen Jaroslava Rinnerová-Poláčková.

Jak popisuje svých třiačtyřicet let spojených se Slavií?

Kopala jsem si ze začátku s klukama a až ve čtrnácti letech jsem přišla na nábor Slavie, kterého se zúčastnilo asi 90 holek. Udělalo na mě velký dojem, že je ženský fotbal na Slavii tak žádoucí. Slavia v té době byla v ženském fotbale velký pojem, byla několikanásobným mistrem ČSSR a já byla šťastná, že si mě trenér Vilda Marzin vybral. Splnil se mi sen.
 
Náš vztah se Slavií tak trvá od roku 1973. Když jsem začala podnikat, přestala jsem aktivně hrát, nicméně jsem na Slavii chodila fandit po celou dobu. Jak týmu žen, tak týmu mužů. V sezoně 2002/2003 jsem začala dělat manažerku ženských týmů, což mi vlastně zůstalo až dodnes.

Slavia je srdeční záležitost, klub, kterému fandím 45 let, nejkrásnější dresy na světě, věčné téma rozhovorů s přáteli, nejlepší fanoušci, radost, smutek, velké emoce, jeden ze smyslů života, rodina. Společně jsme silnější, protože jsme jednotní. A tým, ženské týmy, mládežnické týmy, fanoušci, management klubu, majitel klubu… Všichni se navzájem podporují a drží spolu.

Předchozí díly:


Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články