Spolu jsme silnější: Sdružení DONOR | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme silnější: Sdružení DONOR

PRAHA - Pokračujeme v novém zimním seriálu Spolu jsme silnější s příběhy okolo Slavie. Podíváme se na spolupráci se sdružením DONOR, kterou jsme si opět připomněli pondělní návštěvou slávistů v Motole.
Slavia už řadu let spolupracuje s motolskou nemocnicí, konkrétně pak se sdružením DONOR a dětskou transplantační jednotkou. „Spolupráce začala už někdy před jedenácti lety. Tehdy Slavia začala organizovat návštěvy naší nemocnice a díky slávistické „Mikulášské zábavě“ jsme tehdy vybrali 120 tisíc korun a nastartovali tím 1. ročník časně rekondičních pobytů v Hrádků nad Nisou,“ popisuje Marie Choniawková z dětské transplantační jednotky.

„V současné době se navštěvujeme navzájem. K nám chodí slávisté zhruba dvakrát za rok, hlavně návštěvy před Vánocemi jsou nádherné. My se zase snažíme chodit do Edenu podpořit kluky při zápasech,“ doplňuje Choniawková. „Děti také jezdí už sedmým rokem na Onkologické hry do Wroclawi. Součástí je i fotbal a děti hrají ve slávistických dresech a dělají jim reklamu,“ zakončila Marie Choniawková.

Jestli někde skutečně platí heslo, že „Spolu jsme silnější“, tak u spolupráce s Donorem a Motolem rozhodně ano. Pro náš klub je toto spojení velkou poctou!


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články