Tomáš Jablonský odchází do Brna | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Jablonský odchází do Brna

PRAHA - Po návratu z Číny opouští Slavii obránce Tomáš Jablonský. Klub se dohodl na jeho přestupu s brněnskou Zbrojovkou. Zde Jablonský v pátek absolvuje lékařskou prohlídku a následně bude přestup formálně dotažen.
„Ačkoliv toho Tomáš v letošní sezoně mnoho neodehrál, byl nedílnou součástí týmu. Ohromně si ho cením pro jeho pozitivní a optimistický přístup, je to nositel dobré nálady. I když přestupuje do jiného klubu, tak víme, že mu bude pod dresem bít slávistické srdce. Děkujeme mu za jeho práci pro Slavii a přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl generální ředitel Slavie Martin Krob.

„Pocity mám smíšené, na jednu stranu se moc těším do nového působiště a jsem moc rád a vážím si zájmu Brna o mé služby a budu se snažit co nejvíce jim ten zájem oplatit tím, že budu hrát nejlépe jak umím, na druhou stranu opouštím klub, který miluju. Ve Slavii je tak skvělá parta nebo spíše se dá říct taková fotbalová rodina,“ říká o svém odchodu sám Jablonský.

Pražský rodák zahájil svou fotbalovou kariéru v klubu FC Háje Jižní Město, již v mládeži však přestoupil Tomáš Jablonský do Slavie, za kterou v květnu 2007 debutoval v první lize. V sešívaném nastoupil dokonce k několika zápasům Ligy mistrů. Hostoval v Kladně a Bohemce, následně přestoupil do Jablonce. Po angažmá ve Slovanu Bratislava se vrátil v létě 2015 do Edenu. A zatímco v loňské sezoně zasáhl do 21 utkání a připsal si tři asistence, v té probíhající zasáhl jen do pohárových utkání.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články