Trenér Beránek: Bylo znát, že už není kam uhnout | SK Slavia Praha
Více

Trenér Beránek: Bylo znát, že už není kam uhnout

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Sešívaní doma remizovali s Jabloncem 1:1. I když trenér chválil mužstvo zejména za výkon ve druhé půli, konečný bod za remízu bere. „Věřím, že se po dnešním zápase máme kam odrazit,“ uvedl trenér Miroslav Beránek.
Slavii nevyšel úvod utkání, Jablonec byl zejména v první desetiminutovce lepším týmem. „Byť jsme chtěli začít utkání aktivně, tak opak byl bohužel pravdou. Vstoupili jsme do něj strašně, byli jsme svázaní, jako bychom v prvních pěti minutách ani nebyli na hřišti. Pak jsme si na hru Jablonce naštěstí zvykli,“ vrátil se trenér k úvodu zápas.

„Jablonec je v pohodě. Má ustálenou sestavu, která se nemění. Všichni viděli, že kombinačně byl zdatnější než my,“ uznal kouč kvality soupeře. „Naštěstí jsme dali gól ze standardky. Věděli jsme, že z nich šance máme,“ pokračoval trenér, kterého těšil zlepšený výkon ve druhé půli.

„Už to bylo lepší. Hráčům se díky gólu do šatny zvedlo sebevědomí, Jablonec už to měl těžší. Šance měly oba týmy,“ popisoval kouč, kterého přeci jen jeden moment ve druhé půli mrzel. „Ta standardka na konci. Čekal jsem, že to zkušení hráči buď Piták, nebo Boudjemaa vezmou na sebe a zápas rozhodnou. Jinak musím být s bodem spokojený,“ dodal kouč.

Sešívaní se ve druhé půli prezentovali výkonem podobný tomu z úvodu sezony. „Chtěli jsme takhle hráč už od začátku zápasu, bohužel nevím, co se stalo. V kabině se hecujeme, jsme nažhavení a přijdeme na hřiště a pět minut jsem nevěřil vlastním očím. Nevěděl jsem, co se děje,“ smutnil trenér. „Připadalo mi to, jako bychom měli o dva hráče méně,“ přidal trenér.

Před reprezentační přestávkou trenér vyhlásil stav mobilizace celé Slavie. Jak to hráči přenesli na hřiště? „Myslím, že to bylo vidět. V prvním týdnu reprezentační pauzy jsme nebyli kompletní. Hráči byli zranění, ti mladší a Bekim Balaj na reprezentaci. Kromě Milana Škody se hráči uzdravili. Od pondělí bylo znát, že už se něco děje, že není kam uhnout,“ těšil trenéra přístup svěřenců. „O to více mě ale mrzí ten začátek zápasu,“ zdůrazňoval Beránek.

V pátek se sešívaní představí na jihu Čech. „Příště hrajeme v Budějovicích, které dnes vyhráli v Hradci. Máme za cíl do konce podzimu získat devět bodů, věřím, že se po dnešním zápase můžeme odrazit. Zase jsme ale dostali spoustu karet, je tam několik hrozeb, že hráči nebudou hrát,“ lituje kouč.

V zápase s Jabloncem byla uzavřená Tribuna Sever. Bylo to v utkání znát? „Někdo rozhodl, že se tribuna zavře na základě předchozích reakcí některých fanoušků. My toto musíme vzít v potaz. Hráči i my jsme to věděli. Není to příjemné, když na straně, kde je nejhlasitější publiku, to zeje prázdnotou. Ale k fotbalu to patří. Já bych chtěl, aby hráči dokázali reagovat na všechny situace. Příjemné to není a věřím, že se tak stalo naposledy,“ zakončil trenér tiskovou konferenci přáním do budoucna. 

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články