Trenér Dušan Uhrin hodnotil první část přípravy | SK Slavia Praha
Více

Trenér Dušan Uhrin hodnotil první část přípravy

KOLÍN - Slavia zakončila kondiční fázi přípravy výhrou nad Slovanem Bratislava. Jak ji hodnotí trenér Dušan Uhrin? Toho kromě výhry těší, že se do tréninku vrací Jiří Bílek a že Milan Škoda oslavil svůj první gól na evropském šampionátu.
Slavia před herním soustředěním porazila Slovan Bratislava 4:0. „Jsme rádi, že jsme po těžké přípravě, kterou jsme měli, vyhráli,“ načal své hodnocení trenér Dušan Uhrin.

„Utkání jsou pro hráče velice složitá a je jedno, jestli to je proti Slovanu nebo někomu jinému. Slovan je dobré mužstvo, ale je to pořád příprava. Doufám, že se připravujeme kvalitně, protože pro některé hráče teprve začíná kondiční trénink. Tři čtvrtiny z nich už s ním skončily a tenhle zápas byl pro všechny takovým zpestřením,“ dodal k sobotnímu duelu.

S ním skončila první fáze letního tréninku a trenér byl spokojený, že jsou všichni trénující hráči v pořádku. „Zatím se nám nikdo nezranil a máme všechny hráče k dispozici, což je vždy důležité pro ten další krok, v němž nás čeká herní příprava,“ vysvětloval.

Jiřího Bílka trápila borelióza, ale i on už se vrací do přípravy. „Jsem rád, že už bude v pořádku, Potřebujeme ten stav doplnit a Jirka patří do základní jedenáctky. Pevně věřím, že bude od pondělku připraven trénovat,“ prozradil na adresu svého stopera trenér.

Sešívaní se chystají na herní soustředění do Rakouska. „Od herního soustředění očekávám kvalitní soupeře, které máme. Odehrajeme v rychlém sledu 4 utkání, takže vyzkoušíme různé herní varianty. Je to dobré k tomu, abychom vykročili v Evropské lize správnou nohou,“ doufá Dušan Uhrin, že s jeho týmu vstup do pohárů povede.

Slávistům se dařilo v pátek v reprezentačním dresu. Ten současný – Milan Škoda, vstřelil první českou branku. „Jsem nadšený, že hrál. A je vidět, že by měl hrát asi déle, protože hrál jen krátce. Dal branku a možná nás tímto gólem poslal dál. Myslím, že by měl odehrát aspoň jeden celý poločas,“ drží svému útočníkovi palce trenér Dušan Uhrin.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články