Trenér: Jsme zklamaní, ale stydět se nemusíme | SK Slavia Praha
Více

Trenér: Jsme zklamaní, ale stydět se nemusíme

PRAHA/SYNOT TIP ARENA - Slavia s Teplicemi doma sice remizovala, Miroslav Beránek ale chválil svůj tým, že podal dobrý výkon. „Myslím, že takovéhle zápasy, byť jsme nevyhráli, se fanouškům musí líbit,“ zhodnotil na tiskové konferenci trenér sešívaných a současně ocenil výtečnou atmosféru v Edenu, která jeho tým hnala kupředu.
Miroslav Beránek otevřel své hodnocení zápasu s Teplicemi slovy: „Diváci viděli atraktivní duel. Padly čtyři krásné góly, bylo hodně šancí. Z našeho pohledu jsme první gól dostali po naší chybě v rozehrávce, pak jsme po standardce vyrovnali krásnou hlavičkou Škody. Dostali jsme druhý gól, který ale neměl platit, protože míč byl mezitím v zámezí. Po přestávce náš enormní tlak vyústil v naši vyrovnávací branku,“ shrnul důležité momenty.

Jeho svěřenci ho na domácím hřišti nezklamali. „S výkonem jsme spokojení. Kromě jedné chyby v rozehrávce jsme si vytvořili spoustu šancí. Hráli jsme na hranici svých možností, šli jsme za vítězstvím. To musím ocenit. Potvrzuje se, co jsme říkali před sezonou, že tým jde nahoru. Jsem rád, že to potvrzujeme výkony na hřišti,“ dodal k tomu trenér.

V jednom okamžiku se zdálo, že by měli sešívaní kopat po zákroku na Karla Pitáka penaltu, rozhodčí ale nepískl. „Viděl jsem ji v televizi. Ať to ale posoudí lidi, diváci si svůj úsudek udělají,“ nechtěl se v tom rýpat trenér.

V základní sestavě chyběl Levan Kenia. „Nahradil ho Karel Piták. Je to jiný typ hráče, Levan je přeci jen mladší. Karel se toho ale zhostil dobře a dal do toho všechno. Nechtěli jsme riskovat, a protože Kenia nebyl stoprocentně fit, Nechtěli jsme, aby hrál a pak musel mít přestávku dva měsíce. Do Plzně bude snad už připraven,“ objasnil situaci kolem gruzínského záložníka trenér.

Milan Škoda si svými výkony říká o nominaci do národního mužstva. „ Milan Škoda pracoval v přípravě fantasticky, teď ho fotbalový pánbůh odměňuje. A on odměňuje sebe. Jeho procento vyhraných soubojů je skvělé. Na pozvánku do reprezentace se ale musíte ptát Vrby. Milan dělá všechno pro to, aby ji dostal,“ chválil svého útočníka Beránek.

Fanoušci byli tradičně slyšet po celých Vršovicích. „Fanoušci jsou skvělí. Už v Liberci byli výborní a dneska s tím pokračovali. Za tuhle remízu se stydět nemusíme, byť jsme z výsledku zklamaní. Dnes nás za vítězstvím hnali, ale ocenili dobrou hru týmu,“ dodal na jejich adresu kouč Slavie.

Hokejová Slavia má teď na střídačce jeho jmenovce. „Sleduju je. Ještě jsem na hokeji nebyl, ale teď do Edenu se podívat půjdu. S trenéry se osobně neznám, ale znám se staršími hráči. Na play-out a baráž je určitě půjdu podpořit,“ chystá se na zápas.

Příští týden se sešívaní představí v Plzni. „Plzeň je ještě trošku jiný level. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Bude to pro nás taková ukázka, jak na tom jsme. Vyzkoušíme si hrát proti těm nejlepším,“ hledí k dalšímu zápasu Beránek.

Čtvrtá Boleslav zaškobrtla s Příbramí a její náskok se snižuje. „Abych se přiznal, teď jsem jen viděl pár momentů z utkání v Příbrami. Boleslav měla šance, které neproměnila. Nemyslím, že bude klopýtat celé jaro a zvedne se. Na čtvrté místo v tuhle chvíli nemáme. Nevyhráli jsme, máme ještě daleko. Čtvrté nebo páté místo, jsou tu Dukla, Teplice, Slovácko. Myslím, že pro dramatičnost ligy to bude přínos. První trojka a pak pět týmů. Přál bych si, aby se o pořadí rozhodovalo na hřišti,“ vidí před sebou napínavé jaro trenér Slavie.

Jak se za půl roku posunuli sešívaní? „Tým se posunul v atmosféře, v sebevědomí, kvalitě. To, od čeho nechceme ustoupit, je, abychom si vytvářeli gólové příležitosti. Myslím, že takovéhle zápasy, byť jsme nevyhráli, se fanouškům musí líbit. Věřím, že zápas ocení i nestranní lidé u televize. Viděl jsem souboj mezi Ostravou a Spartou, taky to byla pozvánka na fotbal. Za jeden den dvě taková utkání,“ vyzdvihoval atraktivitu fotbalu kouč.

Trenér i pak hledal u svého kádru pozitiva. „Věřím, že základy naší hry se zpevňují. Jsem rád, že se velmi dobře adaptoval Krizstián Tamás. Věřím, že naše výkony budou mít stále stoupající tendenci, i když se slabším chvilkám určitě nevyhneme. Oceňuji, jak tým se nevzdává. Jeden gól jsme dostali, pak ještě druhý. Mají vůli uspět, dát gól, druhý, vypracovat si další šance. Cítím, že hráči jsou v kabině zklamaní. Ne z výkonu, ale z výsledku,“ zakončil tiskovou konferenci Miroslav Beránek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články