Trenér Koubek: První poločas byl herně inteligentnější | SK Slavia Praha
Více

Trenér Koubek: První poločas byl herně inteligentnější

ANTALYA/BELEK – Slávisté ve svém posledním utkání v Turecku remizovali s Metalurgem Doněck 1:1. Do zápasu už nezasáhl testovaný Roger Da Costa, který na zkoušce ve Slavii neuspěl. „Není lepší než naši hráči,“ vysvětlil po zápase trenér Koubek.
S Doněckem sešívaní remizovali 1:1. „Utkání bylo specifickém tím, že jsme poslední zápas hráli v sobotu. Tudíž jsme do toho šli ze značné únavy. Musím si cenit toho, že jsme se dokázali se soupeřem z ukrajinské ligy poměřit,“ začal hodnocení trenér Miroslav Koubek.

„První poločas byl z naší strany herně inteligentnější. Po přestávce a po vystřídání úroveň naší hry trochu opadla,“ pokračoval kouč. „Ale vydřeli jsme to a musím hráčům poděkovat. Ono není skutečně jednoduché odehrát během jedenácti dnů čtyři zápasy, i když hráči samozřejmě rotují. Máme v hlavě stabilní sestavu s Tomášem Necidem, to každý ví. Musíme ale prověřit i ostatní hráče a zhodnotit jejich aktuální výkonnost,“ doplnil trenér.

Jak to tedy vypadá s útočníkem číslo jedna a jeho zdravotním stavem? „Tomáš v prvním zápase s Haladás utrpěl nepříjemný pád na rameno. Celé soustředění kvalitně a vydatně trénuje. Už by dnes mohl hrát, ale já jsem rozhodl vyloučit jakékoliv riziko,“ vysvětlil trenér, který v posledních dnech bohužel postrádá také brankáře Mateje Rakovana. „Matej měl smůlu. Po zápase s Haladás ho skolila chřipka. Ta většinou trvá týden,“ objasnil situaci kolem gólmanů kouč.

Už ve druhém utkání se představily dvě nejaktuálnější slávistické posily Damien Boudjemaa a Keegan Ritchie. „Na hodnocení je zatím brzy. Bohužel pro ně přišli pozdě. Dřív to ale nešlo. Teď jsou fázi adaptace, poznání. Oni přišli v různé fázi přípravy ze svých klubů. Na první pohled vidím, že oba musí ještě potrénovat, dohnat určité manko, které cítím. Po určité fázi zabudování určitě můžou být přínosem, a to si všichni přejeme,“ popsal své nové svěřence trenér Koubek.

Posilou určitě nebude jihoafrický stoper Roger Da Costa, který na testech neuspěl. „Po poznání jeho vlastností a hry jsme jednomyslně usoudili, že to není úplně to, co bychom očekávali. Není to typ, který by měl posílit naší skupinu stoperů. Zahraniční hráč by měl být minimálně na stejné úrovni jako naši hráči. Ne-li lepší. To v případě Rogera Da Costy, i když velice snaživého a pozitivního chlapce, neplatí,“ zakončil trenér své poslední pozápasové hodnocení z Turecka.

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články