Trenér: Sparta trestala naše zaváhání | SK Slavia Praha
Více

Trenér: Sparta trestala naše zaváhání

Sparta bezesporu ukázala, jakou má sílu. Ale myslím, že v úvodu tahala za kratší konec, alespoň prvních dvacet minut,“ hodnotil trenér Michal Petrouš start pondělního zápasu se Spartou.

„Sparta bezesporu ukázala, jakou má sílu. Ale myslím, že v úvodu tahala za kratší konec, alespoň prvních dvacet minut,“ hodnotil trenér Michal Petrouš start pondělního zápasu se Spartou.


„Dokázali ale potrestat naše dvě zaváhání a druhý poločas pak rozhodl třetí gól. Potom už byl zápas exhibice. Dohrávali jsme bez většího odporu a bez toho, abychom ohrozili branku soupeře,“ dodal Petrouš.


„Přijeli jsme s tím, že Spartu chceme potrápit a utnout tu její sérii. To se nepodařilo, ale musíme jet dál. Předvedli jsme hezký úvod, my hráče nabádáme, aby se nenechali rozhodit, aby vždycky hráli dál. V těch klukách to je, ale mužstvo pak rozhodí jedna chybička,“ povzdychl si trenér Petrouš.




Hašek: Prohrou bychom devalvovali naši sérii


Výchozí pozice před utkáním byla taková, že my měli sedm vítězných zápasů v řadě a suverénně jsme vedli ligu. Slavia měla šest bodů a velké problémy v úvodu sezony,“ uvedl své hodnocení trenér Sparty Martin Hašek.


Kdyby tu Slavia uspěla, vymazala by svoje neúspěchy, kdybychom my prohráli, zdevalvovali bychom všech sedm vítězství v lize. Chtěli jsme do zápasu vstoupit agresivně, se stejným nasazením jako na jaře. To se nám nedařilo, začali jsme vlažně, nechali soupeře kombinovat, chybovali jsme. Z hráčů Slavie bylo na začátku cítit, že si opravdu věří, že to nebyla planá slova. Kdybychom jejich odpor nezlomili v první půli, měli bychom velké problémy,“ pokračoval Hašek.


Do tempa jsme se dostali postupně, ale nakonec jsme naše zlepšení korunovali dvěma góly. Situace se tím uklidnila a mohli jsme ve druhé půli upravit naší organizaci,“ zakončil Martin Hašek.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články