U13: Ondrášovka Cup a Memoriál Fr. Lhotáka ovládla Slavia! | SK Slavia Praha
Více

U13: Ondrášovka Cup a Memoriál Fr. Lhotáka ovládla Slavia!

HRADEC KRÁLOVÉ/MALEŠOV - O prodlouženém víkendu si mládežnický tým zahrál na dvou prestižních turnajích v silném obsazení. V sobotu a v neděli se hrál velice sledovaný turnaj Ondrášovka Cup, v pondělí pak 19. ročník Memoriálu Františka Lhotáka v Malešově. Z obou turnajů bere Slavia zlato!

Ondrášovka CUP

Turnaje se zúčastnilo 24 týmů z Česka a Slovenska. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po dvanácti týmech.

S výkony v základní skupině trenér Ondřej Jura příliš spokojený nebyl: „Úvodní kola nás nezastihla v dobrém rozpoložení. Přesto, že jsme v prvních zápasech měli obrovskou herní převahu, nedokázali jsme proměňovat gólové šance, což nás psychicky sráželo dolů. Po prvních pěti kolech jsme měli na svém kontě pouhých 7 bodů a hráči vůbec nebyli v dobrém rozpoložení. Snažili jsme se něco změnit a v sestavě zkoušeli nové věci, což se nám vyplatilo až ke konci prvního hracího dne, kdy jsme našli správnou chemii ve složený týmu a nastartovali jsme se ke kvalitním výkonům,“ řekl trenér k výkonům svých svěřenců.

Základní skupina:
SK Slavia Praha - SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:1
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava 3:0 (Beneš, Trédl, Križan)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 0:0
SK Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 0:1
SK Slavia Praha - FK Pardubice 1:0 (Beran)
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 2:0 (Novák, Trédl)
SK Slavia Praha - FC Písek 1:1 (Novák)
SK Slavia Praha - FC Vítkovice 2:0 (Beneš, Križan)
SK Slavia Praha - 1. SK Prostějov 3:0 (3x Mazánek)
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 2:0 (2x Mazánek, Tischler)
SK Slavia Praha - FC Hlučín 2:0 (Měkota, Križan)

Předvedená hra v nadstavbové části už udělala trenérovi větší radost: „V nadstavbové skupině jsme prohráli pouze v derby se Spartou, přestože jsme měli v utkání velkou převahu, ovšem na konci jsme smolně inkasovali z pokutového kopu. Poté jsme již v každém zápase dominovali, a hlavně se nám začalo střelecky dařit. Šance, které jsme první den nebyli schopni proměnit, jsme řešili s přehledem a vysokou kvalitou. Nejkvalitnější utkání jsme sehráli s týmem Teplic, který přijel na turnaj s velice kvalitním kádrem. Zápas měl obrovské tempo, hrálo se s velkým počtem příležitostí na obou stranách, nakonec jsme však branku za 15 minut hry neviděli. Protože jsme nadstavbovou skupinu dokázali vyhrát, čekal nás v semifinále 4. tým zlaté skupiny Bohemians,“ pochválil tým za výkony Ondřej Jura.

Nadstavbová skupina:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 0:1
SK Slavia Praha - MFK Frýdek Místek 3:1 (Beran, Beneš, Mazánek)
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 2:1 (Beran, Novák)
SK Slavia Praha - FK Teplice 0:0
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov 3:0 (Mazánek, Tischler, Križan)
SK Slavia Praha - RMSK Cidlina Nový Bydžov 1:0 (Mazánek)

V semifinálovém utkání sešívaní žáci jednoznačně dominovali a po výhře 3:0 slavili postup do semifinále. Ve finále si zopakovali derby se Spartou. Obrana soupeře hned v úvodu udělala velkou chybu, kterou Slavia dokázala potrestat, a šla brzy do vedení. Triumf v turnaji pak sešívaní potvrdili druhým gólem po rychlém protiútoku. Slavia ve finále porazila Spartu 2:0 a stala se vítězem Ondrášovka CUPu v kategorii U13!

Semifinále:
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (2x Beran, Mazánek)

Finále:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:0 (Beneš, Beran)

I přes nepovedený úvod turnaje mohl být nakonec trenér s výkony svých svěřenců spokojen: „Turnaj byl výborně zorganizovaný, bohužel noční déšť ze soboty na neděli poznamenal kvalitu hrací plochy, s čímž se všechny týmy dokázali vyrovnat. Celý turnaj byl velice náročný, hráči si sáhli až na samé dno svých sil. I když to s námi první den nevypadalo vůbec nadějně, prokázali jsme charakter a v nejtěžších zápasech jsme se prezentovali velmi kvalitními výkony. Nadstandardní výkony podali oba brankáři a střelecky se velmi dařilo Patriku Mazánkovi, který vstřelil 9 branek, což bylo nejvíce ze všech hráčů na turnaji. Nejkrásnější branku turnaje vstřelil David Novák, když rozhodl zápas s Ostravou nechytatelnou pumelicí z dvaceti metrů ze vzduchu z prvního doteku přímo do šibenice. Závěrem bych rád pochválil všechny své hráče za kvalitní výkony podpořené velkou chutí do hry a pozitivním naladěním zejména druhý hrací den.“ zhodnotil celý turnaj Ondřej Jura.

Podívejte se na videa z turnaje:





Memoriál Františka Lhotáka – Malešov

Ve sváteční pondělí pak čekal Slavii turnaj v Malešově: „Jelikož v nominaci bylo 6 hráčů, kteří odehráli Ondrášovku, byla velice znát únava, s kterou jsme se od úvodních zápasů potýkali,“ popsal náročný program Ondřej Jura.

Základní skupina:
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:1 (Novák, Beran, Tischler)
SK Slavia Praha - ILLES Akademia Szombathely (HUN) 0:1
SK Slavia Praha - FK Čáslav 4:1 (Beran, Sládek, Tischler, Matoušek)
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (2x Novák)

Ve čtvrtfinále Slavia narazila na Spartu: „To by nebyl turnaj, kdy bychom se v důležitém utkání neutkali se Spartou,“ vtipkoval trenér Ondřej Jura. Dramatické utkání nakonec rozhodly až pokutové kopy, v nich dominovali sešívaní a slavili postup přes odvěkého rivala!

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:1pp (Novák)

V semifinále si Slavia jednoznačně poradila s domácím týmem a ve finále ji čekalo utkání se Slovanem Bratislava, ten už porazila v základní skupině.

Semifinále:
SK Slavia Praha - SK Malešov & FK Kolín 5:0 (2x Novák, 2x Pandula, Jinoch)
„Prokázalo se jak těžké je porazit stejného soupeře na turnaji dvakrát,“ řekl Ondřej Jura. Finále bylo utkání obran, diváci branku neviděli, o vítězi rozhodly pokutové kopy. Ty opět zvládla Slavia!

Finále:
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 1:0pp

Slávistickému týmu U13 se povedl nevídaný kousek, během dvou dnů vyhrál dva turnaje! „Na druhý květnový víkend tak budeme ještě dlouho vzpomínat,“ glosoval trenér Ondřej Jura.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články