U13 a U11 na mezinárodních turnajích v Nizozemsku | SK Slavia Praha
Více

U13 a U11 na mezinárodních turnajích v Nizozemsku

ENSCHEDE/OLDENZAAL - O uplynulém víkendu vyrazily týmy U13 a U11 na dva silně obsazené mezinárodní turnaje do Nizozemska. U13 obsadila sedmé místo, U11 místo dvanácté, oba týmy získaly hlavně cenné zkušenosti do budoucna.

U13: Sedmé místo v Enschede

Turnaje se zúčastnilo deset vysoce kvalitních týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti. Hrálo se systémem každý s každým a podle pořadí ve skupině následovalo křížem střetnutí o umístění.

Základní skupina:

SK Slavia Praha – Feyenoord Rotterdam 1:2 (Kričfaluši)
Vstup do turnaje hodnotil trenér Ondřej Jura: „Hned v pátek večer nás čekal zápas s pozdějším finalistou z Feyenoordu. Soupeř od začátku prokazoval obrovskou kvalitu a prakticky nás převyšoval na každém postu. Cit pro míč a rozhodovací schopnosti na nejvyšším levelu holandských hráčů nám dělaly celých 30 minut velké problémy. Soupeř nás přehrával především na středu hřiště, ovšem do zakončení se dostával sporadicky. Bohužel po chybě našeho brankáře jsme brzy prohrávali 1:0, ovšem zanedlouho chyboval v rozehrávce i Feyenoord, což jsme dokázali potrestat a v poločase byl stav vyrovnaný. Druhou půli jsme začali velice dobře, soupeře jsme v úvodu přehrávali, ale brankovou příležitost jsme si nevytvořili. Poté jsme se dostali pod velký tlak a museli jsme řešit tři slibné šance domácích. Již v nastaveném čase jsme výborně vyřešili rychlý protiútok, ale loženou šanci jsme neproměnili, a proto přišlo známe fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". Prakticky za minutu jsme hrubě chybovali na pozici stopera na našem vápně, soupeř nás nekompromisně potrestal a rozhodl tak o svém vítězství,“ řekl trenér.

SK Slavia Praha – FC Twente 0:1
Ani druhý zápas bodový zisk nepřinesl: „K druhému utkání jsme nastoupili proti domácímu Twente až v sobotu. V prvním poločase jsme soupeře jednoznačně přehráli, byli jsme v držení míče a vytvořili jsme si 3 jasné příležitosti, ovšem branku jsme vstřelit nedokázali. Druhý poločas byl již vyrovnaný, ale opět jsme nezvládli závěr utkání. Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště přišel centr ze strany, který propadl na zadní tyč, kde jsme neuhlídali domácího útočníka a prohráli tak i druhé utkání,“ komentoval trenér Ondřej Jura.

SK Slavia Praha – Bröndby IF 1:0 (Reichl)

Ve třetím zápase konečně sešívaní získali tři body: „Ve zápase proti Bröndby jsme dominovali celých třicet minut, přesto jsme vstřelili pouze jednu branku, ale i tak jsme si připsali první tři body na turnaji,“ hodnotil první výhru na turnaji trenér.

SK Slavia Praha – Werder Bremen 0:3

„Do posledního zápasu ve skupině jsme šli s vědomím, že pokud porazíme Werder, zahrajeme si o třetí místo. Zápas jsme začali tlakem, ale z prvního rychlého protiútoku jsme inkasovali. Inkasovaná branka nás nakopla, německého soupeře jsme přehrávali, ale opět jsme naprosto vyhořeli v koncovce. V utkání jsme si vytvořili 8 čistých brankových příležitostí, ale pokud nedokážeme trefit ani z malého vápna prázdnou branku, pak nemůžeme vítězit. Prohra nás odsoudila k zápasu o 7. místo, kde nás čekal Hereenveen,“ komentoval utkání Ondřej Jura.

Zápas o 7. místo:

SK Slavia Praha – Heerenveen 2:1 (Mazánek, Tischler)
„V úvodu utkání jsme se dostali pod tlak a soupeř měl několik šancí, které se nám podařilo ubránit. Přesto jsme inkasovali z rohového kopu, když jsme nebyli důrazní před vlastní brankou. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat, v druhé půli jsme převzali iniciativu, potrestali chybnou rozehrávku soupeře a zaslouženě tento zápas vyhráli. Turnaj hodnotíme velmi pozitivně především kvalitou utkání, které jsme sehráli. Každý soupeř měl vysokou kvalitu, s čímž jsme se museli vyrovnat. Z umístění na turnaji jsme zklamaní, bohužel jsme naprosto vyhořeli v koncovce. Na turnaji jsme si vytvořili celou řadu čistých šancí, ale vstřelili pouze čtyři branky. Nezapomenutelný byl pro nás zápas proti Feyenoordu. Zde jsme na vlastní oči mohli vidět, jak velký je rozdíl v individuálních dovednostech hráčů, a to jak po stránce pohybové, tak technické. Byla radost sledovat tyto hráče v akci, jejich nápady při řešení situací obranných, či útočných ve vysoké kvalitě provedení. Nulová chybovost v individuálních herních činnostech, agresivní pojetí do defenzívy. Nasbírali jsme velké zkušenosti, které je potřeba do budoucna zúročit,“ zakončil své hodnocení turnaje trenér týmu U13 Ondřej Jura.

U11: V Oldenzaalu dvanácté místo

O víkendu 20. - 21. 5. se tým trenéra Michala Nováka zúčastnili jednoho z nejtěžších turnajů v kategorii U11 a to turnaje v nizozemském Oldenzaalu.

Základní skupina:

V sobotu odehráli sešívaní celkem šest zápasu, každý s hrací dobou 20 minut.

SK Slavia Praha – KVV Looser 4:0
SK Slavia Praha – Hammarby 4:1
SK Slavia Praha – Feyenoord 0:2
SK Slavia Praha – RB Leipzig 1:3
SK Slavia Praha – Club Brugge 2:1
SK Slavia Praha – HJK Helsinki 1:1

Zápasy o konečné umístění:

SK Slavia Praha - US T Val Maubuee 3:1
SK Slavia Praha - Sporting Lokeren 1:2
SK Slavia Praha – KRC Genk 1:2 po pokutových kopech


Turnaj a výkony svých svěřenců hodnotil trenér Michal Novák:
„V průběhu celého turnaje jsme narazili na různá pojetí hry, patrně nejtěžšími protivníky byli Hammarby, Helsinki a US T Val Maubuee. Tyto zápasy mohly skončit jakkoliv, vůlí a skvělým týmovým výkonem jsme je však zvládli. V ostatních zápasech jsme měli herní převahu, ale hlavně v posledních dvou zápasech jsme nedokázali soupeře dorazit dalšími góly, zahazovali jsme jednu šanci za druhou a přišel spravedlivý trest. Celý turnaj s přehledem vyhrál, a hlavně způsobem hry ovládl, Anderlecht Brusel. Ostatní týmy na druhém až dvacátém místě byly na podobné úrovni. Kluci zakončili turnaj na 12. místě a zaslouží pochvalu za předvedené výkony.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články