U13 zvítězila na mezinárodním turnaji v Berlíně | SK Slavia Praha
Více

U13 zvítězila na mezinárodním turnaji v Berlíně

PRAHA - Mladší žáci se na začátku října zúčastnili dvoudenního turnaje v Berlíně. V mezinárodní konkurenci se však neztratili, odehráli patnáct utkání, a když ve finále porazili chotěbuzskou Energii, slavili sešívaní celkové vítězství.
Ve dnech 3. – 4. 10. 2014 se mladší žáci zúčastnili mezinárodního turnaje v Berlíně, kde se sešlo celkem 30 týmů převážně z východní části Německa. Byl to velmi náročný turnaj, neboť U13 musela v průběhu dvou sehrát 15 zápasů proti týmům, které měly velmi dobrou kvalitu a prezentovaly se nejenom typickou německou zarputilostí, ale také velmi dobrými fotbalovými dovednostmi.

V základní skupině si sešívaní připsali tři výhry, dvě remízy a jednu prohru. Ve finálové skupině slávisté nebyli slávisté poraženi, se čtyřmi výhrami a třemi remízami na svém kontě se pak v semifinále turnaje postavili celku z Lipska – Loko Leipzig. Přes lipského soupeře přešli sešívaní do finále, kde je čekala chotěbuzská Energie Cottbuss, ani tam Slavia nezaváhala a vybojovala tak na turnaji první místo.

Pořadí:


1. SK Slavia Praha
2. Energie Cottbuss
3. Niendorfer TSV
4. Loko Leipzig

Tým reprezentoval ve složení: Surovčík, Garagič, Šmíd, Štětka, Křišťan, Chalupa, Hrubeš, Kulhavý, Hroník, Toula, Kopáček, Keller. Trenéři: Hladík a Šlitr.

Komentář trenéra Martina Hladíka: Jsem velmi rád, že jsme se tohoto turnaje mohli zúčastnit. Během dvou dní jsme sehráli 15 zápasů, takže každý hráč měl výbornou minutáž proti velmi slušným soupeřům. Ti měli i přes méně známá jména velmi dobrou kvalitu, což jenom potvrzuje výbornou úroveň německé práce s mládeží. Musím před kluky smeknout, jak se vyrovnali s těžkými podmínkami (menší hřiště s umělým povrchem a náročné ranní vstávání a cestování). Zápas od zápasu se naše hra lepšila. Postupem času se lepšila i naše branková produktivita, takže jsme celý turnaj zaslouženě vyhráli. Chtěl bych poděkovat také rodičům za podporu a fandění během celého turnaje.

Podívejte se, jak se U13 dařilo v jednotlivých zápasech:

Základní skupina:
SK Slavia Praha – Berliner Sc 0:0
SK Slavia Praha – Rheinsud Koln 1:0 (Kulhavý)
SK Slavia Praha – Turkiyemspor 0:0
SK Slavia Praha – Viktoria Berlin 89 0:1
SK Slavia Praha – CFC Germania 03 1:0 (Toula)
SK Slavia Praha – Loko Leipzig 1:0 (vlastní)

Finálová skupina:
SK Slavia Praha – FC Hertha 03 1:1 (Toula)
SK Slavia Praha – SV Babelsberg 2:0 (Toula, Keller)
SK Slavia Praha – Niendorfer TSV 0:0
SK Slavia Praha – Erzgebirge Aue 2:0 (Hroník, Kopáček)
SK Slavia Praha – Hallescher FC 1:1 (Hroník)
SK Slavia Praha – Viktoria Berlin 89 2:0 (Hrubeš, Kulhavý)
SK Slavia Praha – RW Essen 1:0 (Toula)

Semifinále:
SK Slavia Praha – Loko Leipzig 3:0 (Hrubeš, Toula, Hroník)

Finále:

SK Slavia Praha – Energie Cottbuss 1:0 (Hroník)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články